(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Pichlíci
Potřebné ingredience
Lák: worcestr.omáčka, plnot. hořčice, kečup, olej, pepř, chilli, voda
Dále: špekáčky (možno i jiné buřty) nebo hermelín, cibule
Postup přípravy
4 špekáčky (nebo hermelín), my děláme vždycky pár sklenic buřtových a pár hermelínových, obojí je dobrota, nakrájíme na kousky, 2 cibule nakrájíme na kolečka a ve sklenicích proložíme.
Příprava láku: 4 pol. lžíce worcestru, 4 pol. lžíce hořčice, 4 pol. lžíce kečupu, 4 pol. lžíce oleje,1 lžička pepře,
1 lžička chilli, 10 pol. lžic vody
vše smíchat a nechat projít varem
Připravené sklenice se špekáčkama nebo hermelínem přelijeme lákem a necháme 2 dny uležet v chladu. Je to dost ostré, ale velikánská dobrota:-)))
Popsané množství vystačí tak na 2 skleničky (vel. asi jako od tatarky), takže my vyrábíme dávku alespoň trojnásobnou...ale lák není problém přidělat dle potřeby, je to rychlovka:-)
Příprava láku: 4 pol. lžíce worcestru, 4 pol. lžíce hořčice, 4 pol. lžíce kečupu, 4 pol. lžíce oleje,1 lžička pepře,
1 lžička chilli, 10 pol. lžic vody
vše smíchat a nechat projít varem
Připravené sklenice se špekáčkama nebo hermelínem přelijeme lákem a necháme 2 dny uležet v chladu. Je to dost ostré, ale velikánská dobrota:-)))
Popsané množství vystačí tak na 2 skleničky (vel. asi jako od tatarky), takže my vyrábíme dávku alespoň trojnásobnou...ale lák není problém přidělat dle potřeby, je to rychlovka:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pepro
(upraveno)
5. 9. 2009, 20:30
tak už vím, proč PICHLíCI člověk aby měl pusu plechovou... je to dobrotka, ale na nás moc ostré, dala bych chilli i pepře tak polovičku.... ale recept chválím
petka1
(upraveno)
10. 4. 2007, 21:42
Danielo,taky musím váš receptík pochválit. .Manžel se může užrat Už je dělám po několikáté......Díky Petra.
tislovka
(upraveno)
31. 3. 2007, 14:31
Tak Pichlíci ode mě dostávají jedničku.... výborná záležitost. Včera byla zahradní párty a zmizeli jako první. Takže super, super a super !!! Lenka a spol.
klamer
(upraveno)
11. 3. 2007, 22:24
Dančo, moc děkuji za tip . Já tento recept znám, ale s tím rozdílem, že moje tchýně dávala místo oleje majolku nebo tatarku a nálev nevařila. Ten Váš recept se mi líbí mnohem více - já totiž majonézu nemusím. V ledničce už se nám chladí Vaše verze, děkuji a Vám za dobrý nápad. Klára
Bejina
(upraveno)
26. 2. 2007, 20:12
já to dělam z buřtů,ale hermelín miluji ,tak to hned vyskouším a pak písnu
danča
(upraveno)
26. 2. 2007, 20:39
@Bejina
Marcel, s hermelínem to je taky dobrota, doufám, že Vám bude chutnat
Bejina
(upraveno)
28. 2. 2007, 20:41
@danča
Dančo,je to výýýýýýýýýýýýýýýbbboooooooooooooorrrrrnnnnéééééééééééééééé miluji sýry na tisíc způsobůů
danča
(upraveno)
1. 3. 2007, 8:42
@Bejina
Marcel, to jsem moc ráda, že vám chutná
cernalou
(upraveno)
26. 2. 2007, 19:23
musím říct, že tohle vidím poprvé a jsem úplně unešená , hned zítra ráno udělám z obojího
danča
(upraveno)
26. 2. 2007, 20:29
@cernalou
Tak doufám, že budou chutnat U nás je dělali v naší oblíbené hospůdce a my jsme získali recept
cernalou
(upraveno)
27. 2. 2007, 12:05
@danča
tak mám hotovo je to úžasný , udělala jsem oboje a ani jedno u nás určitě nevydží 2 dni uležet je to skvělý recept Díky
danča
(upraveno)
28. 2. 2007, 13:27
@cernalou
Lenko, tak to jste teda rychlík . No u nás se baští samozřejmě taky dřív, většinou to nevydržíme . Tak vám přejeme dobrou chuť
misudka
(upraveno)
26. 2. 2007, 13:51
tohle děláme taky a je to opravdu veliká dobrůtka,nikdy nic nezbyde ale nezkoušela jsem to s hermelínem...vyzkouším ,díky za nápad
jad
(upraveno)
26. 2. 2007, 13:34
To bude určitě dobrůtka Dančo, nezkoušela jste dát buřty i hermelín do jedné sklenice? Nebo je to lepší dát zvlášť?
danča
(upraveno)
26. 2. 2007, 15:26
@jad
Jani, to jsem ještě nezkoušela, ale já myslím, že by asi buřtový chuťově přebili hermelíňáky ....no nevím, kdyby jste náhodou zkoušela, tak určitě písněte, jaký byl výsledek .
jad
(upraveno)
26. 2. 2007, 19:17
@danča
Radši to taky nebudu míchat a udělám to podle vašeho osvědčeného receptíku Zítra nakoupím suroviny a jdu na to
jad
(upraveno)
28. 2. 2007, 21:41
@jad
Tak už mám hotovo, voní to krásně, jěště že nám táta jezdí domů až na víkend, jinak by se to určitě nestačilo uležet Já už jsem uzobávala teď a je to
jad
(upraveno)
1. 3. 2007, 13:16
@jad
nedá mi to a musím jěště napsat, že ten hermelín je úúúžasný Vůbec jsem si nedovedla představit, jak bude chutnat, ale je to bomba
danča
(upraveno)
2. 3. 2007, 12:45
@jad
Jani, to jsem ráda, že Vám chutná