Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Pichlíci

0.0
Pichlíci

Potřebné ingredience

Lák: worcestr.omáčka, plnot. hořčice, kečup, olej, pepř, chilli, voda
Dále: špekáčky (možno i jiné buřty) nebo hermelín, cibule

Postup přípravy

4 špekáčky (nebo hermelín), my děláme vždycky pár sklenic buřtových a pár hermelínových, obojí je dobrota, nakrájíme na kousky, 2 cibule nakrájíme na kolečka a ve sklenicích proložíme.

Příprava láku: 4 pol. lžíce worcestru, 4 pol. lžíce hořčice, 4 pol. lžíce kečupu, 4 pol. lžíce oleje,1 lžička pepře,
1 lžička chilli, 10 pol. lžic vody
vše smíchat a nechat projít varem

Připravené sklenice se špekáčkama nebo hermelínem přelijeme lákem a necháme 2 dny uležet v chladu. Je to dost ostré, ale velikánská dobrota:-)))

Popsané množství vystačí tak na 2 skleničky (vel. asi jako od tatarky), takže my vyrábíme dávku alespoň trojnásobnou...ale lák není problém přidělat dle potřeby, je to rychlovka:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pepro 5. 9. 2009, 20:30
tak už vím, proč PICHLíCI ;-) člověk aby měl pusu plechovou... je to dobrotka, ale na nás moc ostré, dala bych chilli i pepře tak polovičku.... ale recept chválím (clamp) (clamp) (clamp)
petka1 10. 4. 2007, 21:42
Danielo,taky musím váš receptík pochválit. (Y) :-) (clamp).Manžel se může užrat ;-) Už je dělám po několikáté......Díky Petra.
tislovka 31. 3. 2007, 14:31
Tak Pichlíci ode mě dostávají jedničku.... výborná záležitost. (clamp) (clamp) Včera byla zahradní párty a zmizeli jako první. Takže super, super a super !!! (Y) (Y) (Y) (Y) Lenka a spol.
klamer 11. 3. 2007, 22:24
Dančo, moc děkuji za tip (L). Já tento recept znám, ale s tím rozdílem, že moje tchýně dávala místo oleje majolku nebo tatarku a nálev nevařila. Ten Váš recept se mi líbí mnohem více - já totiž majonézu nemusím. V ledničce už se nám chladí Vaše verze, děkuji a Vám (clamp) (clamp) (clamp) za dobrý nápad. Klára
Bejina 26. 2. 2007, 20:12
já to dělam z buřtů,ale hermelín miluji (clamp) (clamp) (clamp),tak to hned vyskouším (B)a pak písnu
danča 26. 2. 2007, 20:39
@Bejina Marcel, s hermelínem to je taky dobrota, doufám, že Vám bude chutnat :-) (B) :-)
Bejina 28. 2. 2007, 20:41
@danča Dančo,je to výýýýýýýýýýýýýýýbbboooooooooooooorrrrrnnnnéééééééééééééééé (clamp) (clamp) (clamp)miluji sýry na tisíc způsobůů (Y) (Y)
danča 1. 3. 2007, 8:42
@Bejina Marcel, to jsem moc ráda, že vám chutná :-) :-) :-)
cernalou 26. 2. 2007, 19:23
musím říct, že tohle vidím poprvé a jsem úplně unešená (clamp), hned zítra ráno udělám z obojího (Y) (Y)
danča 26. 2. 2007, 20:29
@cernalou Tak doufám, že budou chutnat :-) U nás je dělali v naší oblíbené hospůdce a my jsme získali recept (Y) (Y) (Y)
cernalou 27. 2. 2007, 12:05
@danča tak mám hotovo (clamp) je to úžasný (Y) (Y), udělala jsem oboje a ani jedno u nás určitě nevydží 2 dni uležet (clamp) je to skvělý recept (Y) Díky (L)
danča 28. 2. 2007, 13:27
@cernalou Lenko, tak to jste teda rychlík :-$. No u nás se baští samozřejmě taky dřív, většinou to nevydržíme ^o). Tak vám přejeme dobrou chuť (Y) (F)
misudka 26. 2. 2007, 13:51
tohle děláme taky a je to opravdu veliká dobrůtka,nikdy nic nezbyde (Y) ale nezkoušela jsem to s hermelínem...vyzkouším (clamp),díky za nápad
jad 26. 2. 2007, 13:34
To bude určitě dobrůtka :-) Dančo, nezkoušela jste dát buřty i hermelín do jedné sklenice? Nebo je to lepší dát zvlášť? (F)
danča 26. 2. 2007, 15:26
@jad Jani, to jsem ještě nezkoušela, ale já myslím, že by asi buřtový chuťově přebili hermelíňáky *-)....no nevím, kdyby jste náhodou zkoušela, tak určitě písněte, jaký byl výsledek :-) (clamp).
jad 26. 2. 2007, 19:17
@danča Radši to taky nebudu míchat a udělám to podle vašeho osvědčeného receptíku :-$ Zítra nakoupím suroviny a jdu na to (Y) (Y)
jad 28. 2. 2007, 21:41
@jad Tak už mám hotovo, voní to krásně, jěště že nám táta jezdí domů až na víkend, jinak by se to určitě nestačilo uležet :-) Já už jsem uzobávala teď a je to (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
jad 1. 3. 2007, 13:16
@jad nedá mi to a musím jěště napsat, že ten hermelín je úúúžasný (clamp) Vůbec jsem si nedovedla představit, jak bude chutnat, ale je to bomba (L)
danča 2. 3. 2007, 12:45
@jad Jani, to jsem ráda, že Vám chutná :-) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie