Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Kančí kýta s karlovarským knedlíkem

0.0
Kančí kýta s karlovarským knedlíkem

Potřebné ingredience

kančí kýta
olej
kořenová zelenina
cibule
švestková marináda
červené víno
koření: celý pepř, bobkový list, nové koření, sůl, rozmarýn (čerstvý), koření na divočinu
brusinky
cukr
citron
smetana
trošku mražených hub
hotová jíška

Postup přípravy

Kýtu odblaníme. Omyjeme a osušíme. Rozpálíme olej. Vložíme maso. Zprudka opečeme ze všech stran. Vyndáme maso.
Do oleje dáme zeleninu, koření, zarestujeme, přidáme cibuli na půl kolečka. Zase zarestujeme, zalijeme červ. vínem. Vrátíme maso. Podlijeme vodou trošku a dáme do trouby péct.
Když je maso měkké, vyndáme ho. Z výpeku vyndáme bobkový list a ostatní ponorným mixérem rozmixujeme, jen lehce, ne úplně dohladka.
A jdeme dochucovat. Zaprášíme hotovou jíškou Knorr, světlou....jen maličko. Přidáme cukr, citron, smetanu, švestkovou marinádu, jen tak kávovou lžičku. Dosolíme. Přecedíme na rozkrájené maso. Dáme na plotýnku a do omáčky dáme brusinky, tak polévkovou lžíci. Dochutíme podle chuti a podáváme s karlovarským knedlíkem.
Byl to dneska můj hokus pokus a mohli jsme se užrat :-)))

FOTKU VLOŽÍM POZDĚJI

HOTOVO

KARLOVARSKÝ KNEDLÍK

NANDÁNO NA TALÍŘI JSEM NESTIHLA VYFOTIT, TAK SNAD PŘÍŠTĚ :--))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Michala28 4. 4. 2011, 10:48
Dělala jsem včera jako nedělní oběd.Úžasné |:o) |:o) a karlovarský knedlík jsem dělala poprvé a už asi jiný dělat nebudu. (clamp) (clamp) Je to rychlé a hlavně moooc dobré. Doporučuju (Y) (Y)
mariev 7. 2. 2009, 9:32
To věřím,že jste se mohli užrat,já slintám jen při čtení receptu
bubík4 7. 2. 2009, 9:45
@mariev ;-) ;-) ;-)díky, bylo to fakt dobrý, hokus pokus a vyšlo to :-)
bubble 27. 1. 2009, 11:25
Jani, nakládala jste tu kýtu předtím? *-)
bubík4 27. 1. 2009, 12:20
@bubble ne nenakládala a maso se rozpadalo a bylo výborné

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie