Uherský salát
Potřebné ingredience
200 g celeru 200 g petržele 200 g mrkve 200 g brambor 150 ml jogurtu bílého 1 lžíce olivového oleje 1 lžička papriky pálivé 150 g kyselé okurky 1 ks jabka 2 lžíce hořčice plnotučné ocet, cukr
Postup přípravy
Zeleninu očistíme, omyjeme ve slané vodě a uvaříme. Poté ji scedíme a nakrájíme na nudličky.
Brambory opereme a ve slané vodě uvaříme i se slupkou. Dobře vychladíme a nakrájíme na nudličky stejně jako okurky.
V míse promícháme jogurt, olej s paprikou, solí, octem, cukrem a hořčicí a přidáme všechny pokrájené suroviny.
Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na jemné nudličky a vmícháme do salátu.
Brambory opereme a ve slané vodě uvaříme i se slupkou. Dobře vychladíme a nakrájíme na nudličky stejně jako okurky.
V míse promícháme jogurt, olej s paprikou, solí, octem, cukrem a hořčicí a přidáme všechny pokrájené suroviny.
Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na jemné nudličky a vmícháme do salátu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé