Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Super rychlé a snadné rohlíčky bez kynutí!!!

0.0
Super rychlé a snadné rohlíčky bez kynutí!!!

Potřebné ingredience

500g hl. mouky, 1 vejce, 1 malá majolka (100g), 2 lžíce oleje, 1 kostka droždí, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1 vejce na potření

Postup přípravy

Vyválíme (pokud je těsto moc husté, přidám podle potřeby trochu mlíka) a hned rozdělíme na 2 poloviny, ze kterých vyválíme placku, tu rozdělíme na 8 dílu (trojúhelníčků) a motáme rohlíky. Těsto se nenechává kynout a není třeba ani podsypat vál, nelepí se! Pečeme na 180 asi 20min.

Jakmile potřeme vejcem, můžeme posypat semínky (sezam, slunečnice, len, kmín), já dávám semínka do těsta.
Další varianty:
Pokud se 100g mouky nahradí žitnou, tak to chutná jako grahamový rohlík.
Dále lze do těsta zabalit párek, sýr, nebo posypat nastrouhaným sýrem.

Je to opravdu snadné a rychlé, pokaždé se povede a hned se taky sní :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ptacice1 19. 1. 2009, 17:49
Lucko,právě jsem dodělala rohlíky od Vás. Jsem asi totální hotentot,protože už to byl druhý pokus vůbec o rohlíky a prostě se mi nedaří a nedaří. Když pominu to že vůbec neumím udělat ten tvar rohlíku,tak mi v troubě ani nijak obzvlášt nevykynuly. Těsto mi přišlo hrozně tuhé....Kde dělám chybu??
dolphin 21. 1. 2009, 10:00
@Ptacice1 Hodně záleží jaké máte těsto. Musí mít podobnou konzistenci klasického kynutého, nesmí se lepit, musí být tak akorát tuhé - ani málo ani moc :-) To se písemně moc špatně vysvětluje. Mlíka raději míň než víc a případně po troškách přilívat, dokud těsto nebude držet pohromadě a pak pořádně zpracovat. Pokud nedáte semínka ani celozrnou mouku, není třeba většinou ani mlíko přidávat. Tyto rohlíky jsou úplně jiné než z obchodu, v troubě vykynou jen trochu, ale jsou napovrchu křupavé a uvnitř měkké. Zatím se mi pokaždé podařily. Jinak rohlíky tvaruju tak, že z placky vykrojím 8 trojúhelníků a u každého začínám rolovat od nejširší strany po špičku a na plechu kraje rohlíčku zatočím do půlkruhu (jako u vanilkových rohlíčků).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie