(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Hermelín s anglickou slaninou v bramboráku
Potřebné ingredience
2 hermelíny, asi 200 g anglicé slaniny, 750 g brambor, 2 vejce, cibule, česnek,sůl, pepř, majoránka, drcený kmín, 1 lžice hladké mouky, 1 lžička solamylu, strouhanka, olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy
1/2 brambor nastrouháme na jemno a druhou 1/2 na hrubo, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájený česnek , sůl, pepř, majoránku, drcený kmín, hladkou mouku, solamyl a strouhanku a uděláme bramborákové těsto. Hermelín si rozpůlíme a každou půlku zabalíme do 3 plátků anglické slaniny. Rozpálíme si tuk a 1 1/2 lžíce těsta rozprostřeme na pánev, necháme smažit. Na syrovou stranu dáme zabalený hermelín a na to dáme vrchovatou lžici těsta a zakryjeme hermelín. Když je z jedné strany osmažený, otočíme na druhou stranu. Když je osmažený necháme okapat tuk a můžeme jíst. Podáváme s zelím sterilovanem ve sladkokyselém nálevu. Dobrou chuť.
na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
7. 11. 2019, 18:28