Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bramborové zelníky

0.0
Bramborové zelníky

Potřebné ingredience

500 g uvařených brambor , 250 g polohr. mouky , 1 vejce , 500 g kysaného zelí , 150 g klobásy , 50 g angl. slaniny , 1 lžička solamylu , 1 cibule , sůl

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a klobásku na kostičky a opečeme v kastrolu.
Přidáme posekané zelí, ochutíme a prohřejeme. Do vlažné směsi přimícháme solamyl.

Nastrouháme vařené brambory , smícháme s moukou, vejcem, osolíme a připravíme těsto.
Vál posypeme hl.moukou a těsto vyválíme.
Pomocí většího hrnku vykrájíme kolečka, doprostřed kterých dáme připravenou směs.
Přehneme, okraje stlačíme prsty a pak vidličkou.

Taštičky vyrovnáme na papír na pečení a pečeme při teplotě 190 - 200°C dozlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie