(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Bramborové zelníky
Potřebné ingredience
500 g uvařených brambor , 250 g polohr. mouky , 1 vejce , 500 g kysaného zelí , 150 g klobásy , 50 g angl. slaniny , 1 lžička solamylu , 1 cibule , sůl
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a klobásku na kostičky a opečeme v kastrolu.
Přidáme posekané zelí, ochutíme a prohřejeme. Do vlažné směsi přimícháme solamyl.
Nastrouháme vařené brambory , smícháme s moukou, vejcem, osolíme a připravíme těsto.
Vál posypeme hl.moukou a těsto vyválíme.
Pomocí většího hrnku vykrájíme kolečka, doprostřed kterých dáme připravenou směs.
Přehneme, okraje stlačíme prsty a pak vidličkou.
Taštičky vyrovnáme na papír na pečení a pečeme při teplotě 190 - 200°C dozlatova.
Přidáme posekané zelí, ochutíme a prohřejeme. Do vlažné směsi přimícháme solamyl.
Nastrouháme vařené brambory , smícháme s moukou, vejcem, osolíme a připravíme těsto.
Vál posypeme hl.moukou a těsto vyválíme.
Pomocí většího hrnku vykrájíme kolečka, doprostřed kterých dáme připravenou směs.
Přehneme, okraje stlačíme prsty a pak vidličkou.
Taštičky vyrovnáme na papír na pečení a pečeme při teplotě 190 - 200°C dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé