(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
Manželova oblíbená METROVÁ ROLÁDA
Potřebné ingredience
6 vajec,30 dkg cukru,26 dkg hladké mouky,3/4 sklenky teplé vody,3/4 sklenky oleje,1 prášek do pečiva,kakao,čokoláda na polití a kokos na posypání
Krém:1/4l mléka,1 1/2 lžíce solamylu svařit.Po vychladnutí smíchat s utřeným máslem a cukrem.
Zvlášť utřít 25 dkg másla a 15dkg cukru
Postup přípravy
6 žloutků a 30dkg cukru utřeme a postupně přidáme všechny suroviny.Na konec vmícháme sníh.Těsto rozdělíme na polovinu a do druhé poloviny dáme kakao.Pečeme v srnčím hřbetu.Po upečení vyklopíme a necháme vychladit.Vychladlé krájíme na plátky.Střídavě slepujeme k sobě krémem jeden světlý a jeden tmavý.Celé polijeme čokoládou a posypeme kokosem.Krájíme hodně na šikmo.Mňam,mňam.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babičkakvětka
(upraveno)
1. 9. 2018, 19:44
moje babička tomu mňam říkala bude RYCHLÍK
Zrušený účet
(upraveno)
1. 9. 2018, 11:36
Metrovka byl sváteční moučník mé babičky Dlouho jsem ji nepekla, ale už mám novou troubu, takže na ni brzy dojde.
P.A.V.L.A
(upraveno)
1. 9. 2018, 9:03
jananovazak
(upraveno)
30. 8. 2018, 22:39
malmar
(upraveno)
30. 8. 2018, 20:34
Janna.cz
(upraveno)
29. 8. 2018, 10:41
Pekla jsem jako výslužku na svatbu pro dceru do práce, měla úspěch. Byla výborná a děkuji za recept. Ukládám
Hnědovláska
(upraveno)
2. 11. 2010, 19:09
Vypadá velmi dobře
andol
(upraveno)
2. 11. 2010, 18:43
jeremy
(upraveno)
4. 9. 2010, 19:44
KáKá
(upraveno)
2. 9. 2010, 8:18
backa
(upraveno)
10. 10. 2009, 22:50
vypadá báječně
anemonka
(upraveno)
10. 10. 2009, 22:04
mondas
(upraveno)
23. 1. 2009, 14:54
dneska jsem upekla a je úžasná
DášaB
(upraveno)
25. 1. 2009, 21:06
@mondas
Moniko,to jsem ráda,že Vám chutná
simipimi
(upraveno)
18. 1. 2009, 13:15
je tohle dela tchyne je to mooooc dobry
Ircula
(upraveno)
18. 1. 2009, 11:47
Já to znám pod názvem metrový koláč . Super dobrota, i když pracná, ale úžasná. Už jsem dlouho nedělala, zase musím někdy do toho jít .
Mourinka
(upraveno)
17. 1. 2009, 21:25
Já to znám pod pojmem metr dort - babička mě totiž jednou opravila, že roláda je od rolovat a tohle se neroluje Jinak u nás taky jedna z nejoblíbenějších
radostznakupu
(upraveno)
18. 1. 2009, 11:53
@Mourinka
já to znám také pod názvem metrový dort, a vždycky to pekla mamina, a opravdu mohu potvrdit že to je velká mňamka
DášaB
(upraveno)
18. 1. 2009, 11:34
@Mourinka
No vidíte Hani,to je pravda,že toto se neroluje Babičky mají pravdu.Tento recept je od manželovo babičky a ta to měla také pod Metrovou roládou Ale ať je název jakýkoliv,prostě je to dobrota
Kaka08
(upraveno)
17. 1. 2009, 20:54
Mňam mňam, tu taky miluju .
DášaB
(upraveno)
17. 1. 2009, 21:22
@Kaka08
Tak já řeknu jestli ti můžu kousek poslat,jo?
brdy
(upraveno)
2. 9. 2010, 11:31
@DášaB
Milá Dášo, nechápu, jak píšete, že se slepuje světlá a tmavá část těsta. Když nalévám syrové těsto do srnčího hřnetu, tak nejprve upeču světlé a pak tmavé? Děkuji za vysvělení. Marie
herlíci
(upraveno)
8. 9. 2010, 13:19
@brdy
Ahojky. Bud máš 2 formy a pečeš najednou nebo máš jen jednu a upečeš postupně světlou a pak tmavou roládu. Po vychladnutí si je rozkrájíš na širší kolečka a střídavě slepuješ k sobě světlé kolečko a tmavé kolečko a zase světlé. Takže ve finále máš zase 2 rolády, ale proužkaté. Při podávání nekrájíš na kolečka, ale šikmo ( jako třeba veku na chlebíčky) a tím ti vznikne ta mozajka . Pomohla jsem?
brdy
(upraveno)
8. 9. 2010, 14:33
@herlíci
Milá Ivano, děkuji za odpověď. Pochopila jsem. Děkuji, Marie
voťas3
(upraveno)
4. 9. 2010, 20:08
@brdy
Pozerám, nikto neodpovedal - tak sa pokúsim ja. Keď vlastníte iba jednu formu, tak ano, postupne upečiete dve cestá. Preto je dobré mať dve formy a upiecť svetlé i tmavé cesto naraz. Neviem, či som pomohla