(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Buchty - ZLEPŠOVÁK
![Buchty - ZLEPŠOVÁK](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/090117/17/j35897.jpg)
Potřebné ingredience
Zbytky papíru na pečení, buchty.
Postup přípravy
Vždy, když dělám buchty, nějak mi od sebe nejdou odlepit, přestože je mažu olejem. Když občas něco upeču, kde si vystřihuji do formy papír na pečení, zbudou mi odstřižky tohoto papíru. Je mi to líto vyhodit a teď jsem konečně pro ně našla využití. Kousky papíru naskládám mezi buchtičky a ony se mi pak k sobě nepřilepí! :-))
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090117/17/k40833.jpg)
Před upečením
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090117/17/k40834.jpg)
Po upečení.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091215/19/b79888-1260900773.jpg)
moschus
(upraveno)
4. 3. 2009, 20:32
Mě to příjde spíš složitější.
Ale třeba tento nápadíček někomu přijde vhod.
Moje babička a prababička při potírání buchet nešetřila sádlem.A vždy šli krásně oddělit,ikdyž byly mastné
Ale to asi k buchtám patří
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![(D)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/28.gif)
![:^)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/3.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080117/14/b105516-1200576531.jpg)
KataJenc
(upraveno)
4. 3. 2009, 20:22
Já také potírám rozpuštěným máslem,nebo pokud není zbytí tak herou a ještě se mi nestalo,že by se mi buchty slepily.Mám na buchty také menší zlepšováček od babičky mého přítele.Hned po upečení a vytažení z trouby je ještě horké potřu mlékem,vydrží hodně dlouho vláčné.To samé platí i o koláčích.Mě u nich vždy tvrdli okraje,ale pomašlované mlékem zůstanou měkké.
Zrušený účet
(upraveno)
4. 3. 2009, 9:05
Já potírám zásadně rozpuštěným máslem a neslepují se, zkuste třeba to pomůže. Nicméně, jako pomoc, kdxž to fakt nejde, je tohle docela dobrý nápad
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110628/14/b129434-1309264076.jpg)
hajcena
(upraveno)
4. 3. 2009, 9:01
Taky potírám sádlem a problémy nemám......ale takto se to dá taky vyřešit
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130707/16/b61922-1373206909.jpg)
Gaaby
(upraveno)
17. 1. 2009, 21:27
Já vím, že to může být těstem, ale když nám zrovna tyto strašně chutnají.
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
mamule1
(upraveno)
4. 3. 2009, 8:59
@Gaaby
Gábi,mohu doporučit škvařené sádlo, když není domácí, dá se použít i to kupované, těsto se při kynutí pěkně zatáhne--neboli nenastydne-a potom moc pěkně voní,líp se vypéká,já mažu i trochu při pečení, tak v polovině, a nakonec po dopeku nahoru ještě mléko, buchtičky vydrží mňam i pár dní, zvlášť když peču x pekáčů naráz--do zásoby
, Ola
![(C)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/27.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160612/09/b34593-1465715549.jpg)
žingi
(upraveno)
17. 1. 2009, 20:37
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091019/19/b140857-1255973429.jpg)
snehulinka
(upraveno)
17. 1. 2009, 20:35
jéé dobrý tip
, zrovna dnes jsem pekla, potírala olejem a slepily se
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![:-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/54.gif)
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120120/19/b38457-1327083900.jpg)
Bubalka
(upraveno)
17. 1. 2009, 20:26
tak vyzkoušejte jiné těsto, mě se nikdy neslepily....