Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

kuřecí špíz s mexickou omáčkou

0.0
kuřecí špíz s mexickou omáčkou

Potřebné ingredience

kuřecí řízky, česnek, plechovka kukuřice a plechovka fazolí červených v nálevu, omáčka mexická Špak, sáček Fix "čili con carce", sýr nastrouhaný, paprika žlutá, bagetky k dopečení

Postup přípravy

Tento recept jsem jednou viděla v nějakém časopise a jelikož jsem si ho hned neopsala, tak jsem musela trochu improvizovat :-))
Rízky omyjeme, rozkrojíme na dva delší pruhy, potřeme česnekem, osolíme a malinko naklepeme. Na špehli namočenou do vody napíchneme vždy po jednom řízečku, a to tak, že propíchneme na pravo, napíchneme kousek žluté papriky, propíchneme uprostřed, napíchneme opět kousek papriky a opět propíchneme maso - na konci. Takto napícháme všechny. Maso orestujeme na pánvi na oleji a dáme na chvilenku stranou.
Na omáčku nalijeme do hrnce vodu dle návodu (asi 3 dcl) vsypeme sáček na čili a přivedeme k varu. (můžeme přidat omáčku ze skleničky - Mexická - od fi. Špak) Obě plechovky slijeme, a obsah vsypeme do hrnce s omáčkou a ještě chvilku prohřejeme. Do zapékací mísy nalijeme omáčku, položíme špízy, posypeme nastrohaným sýrem a dáme péci při 200 st. asi 20 min. Dobrou chuť!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dash 16. 1. 2009, 20:34
Jani, to vypadá tak krásně!!! Napiště prosím !!!! recept na tu omáčku. :-$ Zítra bych chtěla dělat špízy a ta omáčka mě zaujala. Děkuji Lída
eliastepa 16. 1. 2009, 20:45
@dash Nejenom vypadá ;-) je to opravdu dobrota ! Vložila jsem i receptík, určitě je možné to malinko vylepšit nebo pozměnit, pokud doma nemáte některé přísady :-$ (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie