(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Valašské frgály
Potřebné ingredience
- ½ kg pol. mouky - 2 – 3 lžíce cukru - 2 – 3 lžíce rostlinného tuku - 2 lžíce sádla - 1 dcl rostlinného oleje - 3 žloutky - citronová kůra - lžička soli - kvásek (droždí, mléko, cukr) - povidlí, tvaroh - posypátko (hladká mouka, tuk, cukr) - strouhaný perník
Postup přípravy
Udělat klasický kvásek (dávám necelé droždí, tak 30 g, hrnek mléka, lžíci mouky), přidat zbytek ingrediencí po vzejitý kvásku, nechat asi hodinu kynout, vypracovat koláče, pak ještě nechat 20 minut odpočinout. Pod posypátko dávám strouhaný perník a je to fakt moc dobré.
Nenechte koláčky přepéct, raději ať jsou světlé, nebudou pak vyschlé.
Nenechte koláčky přepéct, raději ať jsou světlé, nebudou pak vyschlé.
Ještě koláčky
A ještě jedna fotečky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jarkapetr
(upraveno)
24. 5. 2020, 22:59
30 dkg droždí?
Kuřátková
(upraveno)
23. 6. 2020, 12:28
@Jarkapetr
Děkuji, opraveno
žabada
(upraveno)
28. 5. 2020, 23:47
@Jarkapetr
11 let si toho nikdo nevšiml
Kuřátková
(upraveno)
23. 6. 2020, 12:28
@žabada
Evula.U
(upraveno)
21. 2. 2020, 17:27
Hned bych si dala ke kaficku
Kuřátková
(upraveno)
22. 5. 2020, 21:35
@Evula.U
lidare
(upraveno)
21. 2. 2020, 12:33
Kuřátková
(upraveno)
22. 5. 2020, 21:35
@lidare
andol
(upraveno)
16. 1. 2009, 15:23
jen to vidím a už mám sliny mňam vypadají supr
Kuřátková
(upraveno)
16. 1. 2009, 20:20
@andol
Taky vydržely jeden večer. L.