(recept
si oblíbilo 146 návštěvníků)
Bezkonkurenční pstruh na přírodní způsob pečený v alobalu

Potřebné ingredience
Vykuchaní pstruzi, čerstvá nebo mražená petržel, citrón, máslo, sůl, alobal
Postup přípravy
1. Pstruhy očistíme, osolíme na povrchu i vevnitř, pokapeme citrónovou šťávou. Dovnitř dáme petržel a kousek másla.
2. Utrhneme si potřebné množství alobalu, kápneme na něj olej (nemisí být), položíme naplněného pstruha a zabalíme, tak, aby spoje byly směrem nahoru, vznikne nám taková jakoby lodička. Zabalené pstruhy dáme na plech nebo pekáč.
3. Pečeme při 200 stupních cca 40 minut. Pak pstruhy rozbalíme, pozor na horkou páru, a pečeme ješte dokřupava cca 10 minut.
Dobrou chuť.
2. Utrhneme si potřebné množství alobalu, kápneme na něj olej (nemisí být), položíme naplněného pstruha a zabalíme, tak, aby spoje byly směrem nahoru, vznikne nám taková jakoby lodička. Zabalené pstruhy dáme na plech nebo pekáč.
3. Pečeme při 200 stupních cca 40 minut. Pak pstruhy rozbalíme, pozor na horkou páru, a pečeme ješte dokřupava cca 10 minut.
Dobrou chuť.

Do osoleného a citrónem pokapaného pstruha dáme snítky petržele a kousek másla.

Zabalíme a dáme na plech nebo pekáč.

Na konci pečení alobal rozbalíme a necháme dopéct dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

krišon
(upraveno)
2. 4. 2016, 12:39
Byl výborný





nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 8. 2015, 19:11



nahlásit

Aluch
(upraveno)
9. 8. 2015, 18:41
Děkuji za úžasný recept!!!
Na to, že moc ryby nemusíme, nám moc moc chutnalo.
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4733294






nahlásit

kalimera
(upraveno)
14. 1. 2016, 17:48
@Aluch
Vypadá skvěle
. Děkuji za vyzkoušení


nahlásit
srneckova
(upraveno)
3. 6. 2015, 21:41




nahlásit

Paluna
(upraveno)
18. 5. 2014, 14:48



nahlásit

kalimera
(upraveno)
23. 6. 2014, 13:44
@Paluna

nahlásit
KattyV
(upraveno)
14. 5. 2014, 19:28
Dobrý večer, Pavlo. Dnes jsem dělala pstruhy podle Vás a musím napsat, že to byla pochoutka.
Moc děkuji za super recept. Katka


nahlásit

kalimera
(upraveno)
18. 5. 2014, 12:43
@KattyV
Katko, děkuji za komentář, jsem ráda, že chutanlo
.


nahlásit
laskonka333
(upraveno)
30. 3. 2014, 23:16


nahlásit

kalimera
(upraveno)
6. 5. 2014, 9:00
@laskonka333


nahlásit

katka247
(upraveno)
30. 3. 2014, 21:21
výborné, vynikající,
, povedlo se, také jsem tedy zkusila ještě navrch do pečícího papíru a nepřilepilo se, jen jedna zespodu, ale jinak celá kůrčička zachována.

nahlásit

kalimera
(upraveno)
6. 5. 2014, 9:00
@katka247
Děkuji, to mě těší
.


nahlásit

Drahus10
(upraveno)
14. 12. 2013, 10:34
Ahoj Pavli,moc Vám děkuji za výborný recept .Už jsem ho párkrát dělala a vždy všem moc chutnal.Jenom jsem měla problém s tím, že se mi vždy přilepil a dalo mi to dost práce ho odlepit,aby jsem nepřišla o výbornou kůrčičku.Tak mě napadlo ještě na ten alobal dát pečící papír a ono to fungovalo.Od té doby se mi už nepřilepil.Hezké svátky Dráža
nahlásit

kalimera
(upraveno)
10. 1. 2014, 13:02
@Drahus10
Drahuško, to je super zlepšovák
. Mějte se krásně
.


nahlásit

Olynka
(upraveno)
25. 5. 2013, 11:11
Děláme za krátkou chvíli už podruhé a ňamina



nahlásit

kalimera
(upraveno)
25. 6. 2013, 10:38
@Olynka
Leni, děkuji
.

nahlásit

Strepitula
(upraveno)
11. 3. 2013, 17:11

nahlásit

kalimera
(upraveno)
18. 3. 2013, 19:34
@Strepitula

nahlásit

xkuncaro
(upraveno)
11. 3. 2013, 16:56
Super recept, moc děkuji, už nedělám jinak
Zuzana

nahlásit

kalimera
(upraveno)
18. 3. 2013, 19:33
@xkuncaro
Zuzi, tak to mě moc těší
.

nahlásit
charlie 2013
(upraveno)
3. 1. 2013, 12:27
Děkuji za úžasný recept
oběd všem mooc chutnal. Ukládám si
a Pavli děkuji



nahlásit

kalimera
(upraveno)
4. 1. 2013, 11:55
@charlie 2013
I já děkuji za vyzkoušení
, jsem moc ráda, že chutná
.


nahlásit

s-arka
(upraveno)
15. 12. 2012, 20:08
Ahoj Pavli. Tak letos nebude poprvé na Vánoce kapr, ale vyžádali si pstruha. Tak bude podle tvého receptu
Krásné svátky vám všem, ať jsou kluci š´tastní a všichni zdraví
Šárka+Bea+Timea









nahlásit

kalimera
(upraveno)
16. 12. 2012, 18:50
@s-arka
Ahoj, Šári. Tak, to přeji, ať štědrovečerní večeře chutná a užijte si nádherné svátky
.


nahlásit
AlaVy
(upraveno)
28. 7. 2012, 12:07
Tak a pstruzi jsou v troubě. Jsem zvědavá, jak to dopadne.
Místo petrželky jsem smíchala bylinky, s citronovou šťávou a olivovým olejem, tak jsem na to opravdu zvědavá. I na ten alobal, také jsem na něj dala olej, tak uvidíme.... Pak napíšu, jak to dopadlo.


nahlásit
AlaVy
(upraveno)
28. 7. 2012, 12:58
@AlaVy
Výborný, výborný, výborný. Chválím.
Taky se mi bohužel přilepil, věčná škoda té kůžičky...
Takže příště ještě víc oleje (ikdyž mastné to bylo až dost...), nebo zkusím investovat do toho dražšího alobalu a asi ho příště budu dělat o trošku kratší dobu. Kostičky mi totiž zůstávaly v mase, takže obírání trvalo o něco déle, páteř se bohužel rozpadala. \r\nHlavně kvůli malému se snažím vytahovat co nejvíc kostí. Ale taky říkal, že si pochutnává.
Takže doporučuji a příště do toho půjdeme zase.




nahlásit

kalimera
(upraveno)
11. 8. 2012, 11:49
@AlaVy
Alenko, jsem ráda, že i přes práci s kostičkami, chutnalo.
Není nad jednoduše upravenou rybku. Mějte se krásně
.


nahlásit

Katka Č
(upraveno)
19. 2. 2012, 19:42
Receptík je jednoduchý, rychlý a moooc dobroučký. Jen mně se rybka připekla ikdyž jsem na alobal olejík dala, ale asi ho bylo málo. Nicméně receptu velkou pochvalu za výbornou chuť a hlavně za nutričně nenáročný zdravý receptík. Doktorka Kateřina by z něj měla jistě radost

nahlásit

kalimera
(upraveno)
21. 2. 2012, 21:13
@Katka Č
Milá Katko, děkuji za pochvalu a vyzkoušení receptu
.


nahlásit

hvezda11
(upraveno)
26. 7. 2011, 11:12





nahlásit

kalimera
(upraveno)
27. 7. 2011, 9:25
@hvezda11
Milá Karin, moc děkuji za velikou pochvalu
. Jsem ráda, že chutná
.




nahlásit

Renča73
(upraveno)
3. 7. 2011, 13:06




nahlásit

kalimera
(upraveno)
8. 7. 2011, 14:12
@Renča73
Reni, tak to mě těší, že chutnalo
. Děkuji za vyzkoušení
.





nahlásit

JíVla
(upraveno)
24. 6. 2011, 22:15
Ahoj holky, pstruhy jsem právě vytáhla z trouby. Voní náááádherně. Co se týče koření, použila jsem koření na ryby od Kotányi, drcený tymián, šťávu z citronu - tu vevnitř i ven. Dilema s připečenou rybou k alobalu jsem vyřešila tak, že jsem alobal potřela olivovým olejem
Po upečení jsem ryby ještě potřela trochou másla. Myslím, že to bude mňamka, zítra k tomu dodělám brambůrky a zeleninku.

nahlásit

Jaňulka87
(upraveno)
8. 5. 2012, 9:41
Tak, právě jsme dojedli pstruhy podle vašeho receptu a musím říct, že byli úžasní
. Opravdu mňamka !!!!










nahlásit