Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Finský sypaný koláč

0.0
Finský sypaný koláč

Potřebné ingredience

3 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku pískového cukru, 1 prášek do pečiva.
3 tučnější tvarohy (červené) - celkem tedy 750 g, 1/2 hrnku práškového cukru, 3 celá vejce, podle chuti rozinky, vanilkový cukr, trochu citronové kůry, 2 hrnky mléka.
Máslo (Heru apod.) na povrch koláče - poklademe nakrájenými lístečky másla

Postup přípravy

Postup práce:
3 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku pískového cukru, 1 prášek do pečiva - vše se promíchá.
V jiné míse utřeme 3 tučnější tvarohy - celkem 750 g, 1/2 hrnku práškového cukru, 3 celá vejce, přidáme podle chuti rozinky, citronovou kůru a naposledy 2 hrnky mléka.

Polovinu množství mouky, cukru a prášku do pečiva nasypeme na nevymazaný velký pekáč, na tento sypký podklad lehce rozetřeme utřený tvarohový krém (nenechte se zaskočit tím, že tvarohová hmota je řídká-ona právě potom udělá ten bezvadný koláč) a na něj nasypeme stejnoměrně druhou polovinu mouky promíchané s cukrem a pečivovým práškem.
Poklademe lístečky másla v celkovém množství asi 200 g.

Dáme do mírně předehřáté trouby a upečeme - výsledkem jsou výborné tvarohové řezy, nahoře je taková křupavoučká kůrčička.
Jednoduše řečeno - minimum práce, ale výborný výsledek!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MILU999 18. 4. 2011, 15:17
koláč se jmenuje švédský :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie