(recept
si oblíbilo 476 návštěvníků)
Pečená červená řepa dle Jamie Olivera
Potřebné ingredience
1/2kg červené řepy co nejmenší, 1 palička česneku, sůl, pepř, čerstvá majoránka (použila jsem sušenou), 6 lžic olivového oleje, 3 lžíce balsamikového octa
Postup přípravy
troubu předehřejeme na 200st.
připravíme si delší pás alobalu dvojitě na to dáme řepy stačí pokrájet na polovinu, větší čtvrtím, neolopané stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř a majoránka - lepší je čerstvá, ale tu v zimě nemám
připravíme si delší pás alobalu dvojitě na to dáme řepy stačí pokrájet na polovinu, větší čtvrtím, neolopané stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř a majoránka - lepší je čerstvá, ale tu v zimě nemám
připraveno a začneme zabalovat
na jedné straně zatím nezabalujeme a přidáme tam tekuté ingradience - olej a ocet
zabalíme, utěsníme, aby nám nevytekla šťáva a dáme péct do vyhřáté trouby na 1 - 1,5hod. podle velikosti do měkka
upečené je dobré ještě posypat čerstvými bylinkami
zkoušela jsem je péct i jen v zakrytém pekáči a není to ono - potřebuje to ten těsný alobalový balíček :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
29. 8. 2018, 15:57
Dostala jsem červenou řepu,tak určitě moc ráda vyzkouším... děkuji za receptík.
nahlásit
PetraRol
(upraveno)
6. 4. 2018, 23:18
vyzkouším.
nahlásit
diblicka
(upraveno)
21. 11. 2016, 10:53
Už v několikátém receptu čtu "neoloupané stroužky česneku" - proč se česnek do některých jídel neloupe?
nahlásit
Nadys
(upraveno)
21. 11. 2016, 12:10
@diblicka
protože je to zbytečné , jakmile se propeče , z obalu ze slupek sám" vyjede"
nahlásit
Ninouš
(upraveno)
13. 10. 2016, 23:13
Mňam,o víkendu zkusím. Díky za inspiraci
nahlásit
Tatuáž
(upraveno)
22. 1. 2016, 16:25
Super recept. Dělám už po několikáté. Koření také dávám jakékoliv (tymián, bazalka, majoránka...) a hlavně hodně česneku a více osolit. Mňamka.
nahlásit
buschka
(upraveno)
13. 12. 2015, 13:09
Dnes vyzkoušeno moc dobré
nahlásit
srneckova
(upraveno)
16. 10. 2015, 18:08
to vyzkouším
nahlásit
E-VA
(upraveno)
16. 10. 2015, 17:27
toto je fakt dobrota, robím už niekoľko rokov...bylinku dám, akú mám, sušenú majoránku,bazalku,tymián...keď som videla, ako to varil, tak som slintala
nahlásit
grella
(upraveno)
16. 10. 2015, 15:37
Prosím pěkně, ten česnek po upečení oloupete nebo ho vůbec nejíte? Jaký to má význam péci ho neoloupaný? Děkuji předem za odpověď
nahlásit
JarkaH
(upraveno)
16. 10. 2015, 17:09
@grella
ten je na tom to nejlepší. Já se ho naučila dávat ke každému pečení, pak se vymáčkne (hodně změkne, skoro na kaši v pevné šlupce) a já ho jím samotný. dá se taky použít třeba do pomazánek.
nahlásit
nikki71
(upraveno)
16. 10. 2015, 12:12
ta řepa tam má být neoloupaná??
nahlásit
Yla
(upraveno)
16. 10. 2015, 12:52
@nikki71
my ji neloupali-jen jsem odřízla horní (od listů) a spodní(kořen) část. Řepu máme moc rádi a tento recept jsme moc rádi zařadili do našeho jídelníčku
nahlásit
Severinka
(upraveno)
16. 10. 2015, 8:53
Já naopak peču jenom na plechu a většinou k tomu přihodím brambory, dýni, cuketu (tu později)... Česnek strouhám do oleje a tím zeleninu potírám. Na závěr pečení přihodím balkánský sýr.
nahlásit
anaba
(upraveno)
21. 6. 2015, 21:11
vyzkouším
nahlásit
lalela
(upraveno)
26. 2. 2015, 16:50
je to "žrádlo " a to doslova
nahlásit
kvítečko
(upraveno)
28. 10. 2014, 10:54
nahlásit
cvrckova
(upraveno)
8. 10. 2014, 19:16
Hanko, přidávám se do zástupu těch, komu chutnalo!! Děkujeme!
nahlásit
Simca K
(upraveno)
30. 9. 2014, 13:20
Díky moc za receptík ,právě jsem dojedla a je fakt vynikající bych to snědla všechno najednou
nahlásit
dkopik
(upraveno)
26. 3. 2014, 22:42
Jednoduchý, výtečný a zdravý recept , moc nám i chutná
nahlásit
trojlístek
(upraveno)
27. 2. 2014, 12:23
Již po druhé a opět super .Děkuji za receptík ,česneku i dávám více je mňamozní .
nahlásit
MarusK
(upraveno)
15. 1. 2014, 18:26
Děkuji za recept, je to ňamka
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
24. 9. 2013, 15:26
nahlásit