Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 476 návštěvníků)

Pečená červená řepa dle Jamie Olivera

0.0
Pečená červená řepa dle Jamie Olivera

Potřebné ingredience

1/2kg červené řepy co nejmenší, 1 palička česneku, sůl, pepř, čerstvá majoránka (použila jsem sušenou), 6 lžic olivového oleje, 3 lžíce balsamikového octa

Postup přípravy

troubu předehřejeme na 200st.
připravíme si delší pás alobalu dvojitě na to dáme řepy stačí pokrájet na polovinu, větší čtvrtím, neolopané stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř a majoránka - lepší je čerstvá, ale tu v zimě nemám

připraveno a začneme zabalovat

na jedné straně zatím nezabalujeme a přidáme tam tekuté ingradience - olej a ocet

zabalíme, utěsníme, aby nám nevytekla šťáva a dáme péct do vyhřáté trouby na 1 - 1,5hod. podle velikosti do měkka

upečené je dobré ještě posypat čerstvými bylinkami
zkoušela jsem je péct i jen v zakrytém pekáči a není to ono - potřebuje to ten těsný alobalový balíček :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 29. 8. 2018, 15:57
Dostala jsem červenou řepu,tak určitě moc ráda vyzkouším... :-) děkuji za receptík. (Y) (L) (F) (hello) (L)
PetraRol 6. 4. 2018, 23:18
(Y) (Y) (Y) vyzkouším.
diblicka 21. 11. 2016, 10:53
Už v několikátém receptu čtu "neoloupané stroužky česneku" - proč se česnek do některých jídel neloupe?
Nadys 21. 11. 2016, 12:10
@diblicka protože je to zbytečné , jakmile se propeče , z obalu ze slupek sám" vyjede"
Ninouš 13. 10. 2016, 23:13
Mňam,o víkendu zkusím. |:o) Díky za inspiraci (F) (Y)
Tatuáž 22. 1. 2016, 16:25
Super recept. Dělám už po několikáté. Koření také dávám jakékoliv (tymián, bazalka, majoránka...) a hlavně hodně česneku a více osolit. Mňamka. (clamp)
buschka 13. 12. 2015, 13:09
Dnes vyzkoušeno |:o) |:o) |:o) |:o) moc dobré (F)
srneckova 16. 10. 2015, 18:08
to vyzkouším (Y) (Y) (Y)
E-VA 16. 10. 2015, 17:27
toto je fakt dobrota, robím už niekoľko rokov...bylinku dám, akú mám, sušenú majoránku,bazalku,tymián...keď som videla, ako to varil, tak som slintala ,-) (L)
grella 16. 10. 2015, 15:37
Prosím pěkně, ten česnek po upečení oloupete nebo ho vůbec nejíte? Jaký to má význam péci ho neoloupaný? Děkuji předem za odpověď ,-)
JarkaH 16. 10. 2015, 17:09
@grella ten je na tom to nejlepší. Já se ho naučila dávat ke každému pečení, pak se vymáčkne (hodně změkne, skoro na kaši v pevné šlupce) a já ho jím samotný. dá se taky použít třeba do pomazánek.
nikki71 16. 10. 2015, 12:12
ta řepa tam má být neoloupaná??
Yla 16. 10. 2015, 12:52
@nikki71 my ji neloupali-jen jsem odřízla horní (od listů) a spodní(kořen) část. Řepu máme moc rádi a tento recept jsme moc rádi zařadili do našeho jídelníčku (Y)
Severinka 16. 10. 2015, 8:53
Já naopak peču jenom na plechu a většinou k tomu přihodím brambory, dýni, cuketu (tu později)... Česnek strouhám do oleje a tím zeleninu potírám. Na závěr pečení přihodím balkánský sýr.
anaba 21. 6. 2015, 21:11
vyzkouším (Y) (F)
lalela 26. 2. 2015, 16:50
je to "žrádlo " a to doslova (Y) (Y) (Y) (Y)
kvítečko 28. 10. 2014, 10:54
(Y) (Y)
cvrckova 8. 10. 2014, 19:16
Hanko, přidávám se do zástupu těch, komu chutnalo!! (Y) (Y) (Y) Děkujeme! (F) (L)
Simca K 30. 9. 2014, 13:20
Díky moc za receptík (L),právě jsem dojedla (pl) a je fakt vynikající |:o) :-) bych to snědla všechno najednou ,-) ,-)
dkopik 26. 3. 2014, 22:42
Jednoduchý, výtečný a zdravý recept (Y) , moc nám i (child6) (child5) chutná |:o)
trojlístek 27. 2. 2014, 12:23
Již po druhé a opět super |:o) |:o) |:o).Děkuji za receptík ,česneku i dávám více je mňamozní (clamp) (clamp).
MarusK 15. 1. 2014, 18:26
Děkuji za recept, je to ňamka (zajic) (F)
laskonka333 24. 9. 2013, 15:26
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie