(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Zelný salát s křenem - dle Kluci v akci - vynikající!!!!!!!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
2500 g bílého zelí
250 g cibule
250 g krystalového cukru
25–30 g mořské soli (vždy dáváme asi 1 % soli z celkové váhy zelí)
200 ml slunečnicového oleje
250 ml vinného nebo jablečného octa
200 ml nastrouhaného křenu
Postup přípravy
Zelí najemno nakrájíme na nudličky a cibuli na kostičky. V míse smícháme všechny suroviny, důkladně promačkáme (mačkání nám nahrazuje šlapání, tak si dejme záležet). Až zelí pustí šťávu, přimícháme skleničku nastrouhaného křenu, necháme odležet půl hodiny a případně dochutíme ještě solí, cukrem a octem.
Zelí můžeme ihned konzumovat, jinak jej namačkáme do dobře vymytých sklenic a uzavřeme. V lednici vydrží celý měsíc.
Zelí můžeme ihned konzumovat, jinak jej namačkáme do dobře vymytých sklenic a uzavřeme. V lednici vydrží celý měsíc.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

leenkii
(upraveno)
14. 11. 2011, 14:19



nahlásit

Hafouš
(upraveno)
20. 1. 2009, 11:17
hhhhhh
nahlásit

vosi
(upraveno)
16. 1. 2009, 11:52
My jsme si toto zelí hned oblíbili, je to opravdu vynikající a chutný zdroj vitamínů!!! Určitě vyzkouším i vaší obměnu, napadlo mě přidat třeba i kopr či nějaké jiné bylinky, ale zatím jsem neměla odvahu



nahlásit
saaja
(upraveno)
15. 1. 2009, 21:42
Výborný receptík, také ho dělám, jen s malou změnou - přidávám ještě nastrouhanou mrkev a ocet nahrazuji citronem nebo limetkou. Jinak tento salátek doporučují jako vitamínový proti chřipce.



nahlásit