(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
ARABSKÝ CHLÉB PITA .......výborný na redukční diety.
Potřebné ingredience
500 g hrubé mouky, 1 vejce, 5,5 dl teplé vody, 1 sáček suš. droždí, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, mouka na vál
Postup přípravy
Do mísy mouku, sůl, kmín, droždí, +vejce, teplá voda-vypracujeme tužší těsto a necháme asi hodinku vykynout,
vykynuté těsto rozdělíme na 8 bochánků, které rozvíláme na vyšší placky, nechále chvíli nakynout a vložíme do trouby na suchý plech.
Nejdříve krátce zapečeme ve 250-300 stupních vyhřáté troubě, poté stáhneme na 160 a dopečeme . Upečená placky je bílá, ne do zlatova. Hotový chléb se nafoukne, uvnitř je vzduchová bublina.
Chléb se dá plnit různými dobrotami, nabo je vhodný jako příloha místo chleba.
Foto dodám, jak ho upeču....
vykynuté těsto rozdělíme na 8 bochánků, které rozvíláme na vyšší placky, nechále chvíli nakynout a vložíme do trouby na suchý plech.
Nejdříve krátce zapečeme ve 250-300 stupních vyhřáté troubě, poté stáhneme na 160 a dopečeme . Upečená placky je bílá, ne do zlatova. Hotový chléb se nafoukne, uvnitř je vzduchová bublina.
Chléb se dá plnit různými dobrotami, nabo je vhodný jako příloha místo chleba.
Foto dodám, jak ho upeču....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
26. 4. 2017, 20:47
macnel
(upraveno)
3. 6. 2009, 7:38
Tak jsem v pondělí vyzkoušela a je bomba. Manžel nevěřil a nakonec jsem měla co dělat, aby to nesnědl všechno. Naplnila jsem také masovou směsí a v mikrovlnce ohřála a nemá chybu. Díky za recept.
Egreska
(upraveno)
2. 5. 2009, 7:29
Mne tam nepasuje ta hruba muka...uz som skusala vela takychto placiek a chlebov a vzdy tam isla hladka....asi by som mala vyskusat aj tento aby som vedela porovnat.... a aj tej vody sa mi zda trochu moc...
Holy50
(upraveno)
7. 3. 2008, 19:11
Zdravím dnes jsem chtěla překvapit manžu a zadělala na pity....bohužel ani na podruhé se mi nepovedli,měla jsem tak řídké těsto,že bych z toho ani za nic neudělala bochánky. Kde dělám chybu???
Stenacat
(upraveno)
28. 4. 2017, 9:29
@Holy50
Asi se vloudil šotek,vody ma byt 3,3 až 3,5 dcl. Pokud je mouka hodne sucha,musiš přidat. Peču mnoho let tento chlebik a vždy mezi 3,3 az 3,6 dcl. Zkuste znovu-hodně štéstí
Tomanica
(upraveno)
1. 5. 2009, 11:11
@Holy50
A nepatří tam místo 5,5 jen 2,5dcl?
GORBY
(upraveno)
24. 3. 2007, 9:44
AHOJ BLANI, UŽ JSEM HO PÁRKRÁT DĚLALA A JE MOC DOBRÝ!!!!
BlankaB
(upraveno)
24. 3. 2007, 12:14
@GORBY
Raduško, ahoj, Terezka si ho dělá, moc nám chutná, je to taková změna, ale nyní jsou u nás v kurzu bramborové placky ..letos se navařím povidel do zásoby, sousedům oškubu všechny švestky.
BlankaB
(upraveno)
1. 3. 2007, 10:13
Dobrý den, na vysoké teplotě vyskočí a pak jen dopeču, celé mi to trvá asi 20 min. Blanka
Meryem
(upraveno)
1. 3. 2007, 15:31
@BlankaB
Tak a jsou upecene a voni po celem byte Dnes k nam dojde na veceri manzelum kamarad (egyptan) tak se apon vytahnu moc diky za super recept ,mam i fotky,ale bohuzel moc velky rozmer,snad se mi to podari upravit a zmensit.
Bubalka
(upraveno)
1. 3. 2007, 15:56
@Meryem
Petři, díky, také je máme rádi, občas je i plním, ale spíše je to na denní zobání...jo, v egyptě jsem je viděla dělat u Beduínů origoš-voda, mouka, kámen nad ohněm a docela nám chutnalo.....
Meryem
(upraveno)
1. 3. 2007, 7:31
Dobry den,a muzete mi rict,jak dlouho ho asi pecete? Diky