(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
bleskový ovocný koláč
Potřebné ingredience
2 bílé jogurty - 2x 125 ml (aktivie),2 hrnečky polohrubé mouky (čtvrt litrovy),1 hrneček cukru,4 vejce,1 prášek do pečiva (baleni 15 g),ovoce - dle výběru př. mix rybíz + josta
Postup přípravy
Smícháme, uděláme těsto, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto dáme ovoce po celé ploše, posypeme drobenkou. teplota cca 150-175 asi 30-45 min (vhodné pečení ze shora i ze spodu)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kristýna Š.
(upraveno)
21. 11. 2008, 19:36
Dobrý den Petro, tento recept je naprosto úúžasný jen se po koláči zaprášilo a zitra ho musím udělat znovu . Pro ty, co nemejí skleněnou mísu jako Vy tak můžou péct v dortové formě jako já ...Mějte se!
Ropazu
(upraveno)
14. 9. 2008, 17:20
Dobrý den Petro, včera jsem za pomoci naší upekla tento váš koláč a nedá mi to, abych nenapsala a nepochválila ho. Dělala jsem ostružinový a opravdu nemá chybu , jogurty udělají to těsto naprosto skvělé . A ke všemu je to rychlovka - super kombinace .
Katy9
(upraveno)
26. 2. 2007, 11:18
PROSÍM jeden kelímek jogurtu.. 125 ml nebo jak velký myslíte?? a máte nějaký tip jogurtu vyzkoušený?? a ještě prosím co je josta? a hrnek myslíte čtvrtlitrový?? moc moc děkuji za upřesnění...Katka
alexandra
(upraveno)
26. 2. 2007, 11:05
@Katy9
Mám podobný receptík ve svých receptech, tak koukni!
Pet2
(upraveno)
26. 2. 2007, 11:00
@Katy9
Ahoj Kateřino, jogurty dávám bílé aktivie 125 ml - takové ty vaničky, josta je něco mezi rybízem a angreštem je to dnes oblíbená odrůda, mám něco schovaného od léta nevadí můžete použít i jiné ovoce v kombinaci s rybízem...hrnek je opravdu čtvrt litrový - 250 ml... skleněný pekáč je ten největší asi co se dělá Ahojky Petra
Tominka
(upraveno)
26. 2. 2007, 1:12
@Katy9
Tak já dala 2jogurty klasik (150ml), a hrnky normální 250ml. Josta nevím co je , dala jsem jahody, ostružiny a borůvky a mňmka Jen příště ne celej balík prášku do pečiva, nějak moc to vyběhlo
Pet2
(upraveno)
26. 2. 2007, 11:10
@Tominka
Ahoj Jano, zapomnela jsem uvédst, že používám balení prášku 15g. Pet
Tominka
(upraveno)
27. 2. 2007, 10:31
@Pet2
Dobrý den, včera jsem dělala znovu použila jsem jogurty holandii a je to fakt výborný, zkuste Prášek do pečiva dávám 12g, tak nevím proč ten první tak vyběhl, včera už normální... Kde byla chyba nevím, ale každopádně to na chuti neubralo!!!