Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Sytá rajská polévka se zeleninou- mixovaná

0.0
Sytá rajská polévka se zeleninou- mixovaná

Potřebné ingredience

30g máslo, 1x cibule,1x větší mrkev, asi 3cm kolečko středního celeru, 2x 120g rajský protlak ( v poslední době jsem si oblíbila ze Selika), 1x pol. lžíce celozrné mouky pšeničné- jemně mletá, 1x hrst ovesné vločky jemné ( tyhle se vaří jen chvilinku, nebo taky vůbec a hlavně jsou zcela bez slupek, jsou to ty, co se dávají na nabobtnání do jogurtů apod.), 1,5 l vody, 2x bobkový list, 8 kuliček nového koření, půl lžičky basalky, špetka tymiánu, trocha polévkového koření-nemusí být, a když tak bez glutamanu (Alnatura, Solčanka...), sůl, cukr, černý pepř.

Postup přípravy

Na másle zesklovatíme pokrájenou cibulku, přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem, lehce osmahneme, zasypeme moukou, promícháme, podlejeme trochou vody, zamícháme a dolejeme zbytek vody a vaříme. Přidáme bobk. list, nové koření, polévkové koření a vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci vaření přidáme vločky a rajský protlak. Dochutíme dle potřeby- cukr, sůl a pro dospěláky třeba pepř ( ten stačí na talíři). Vytáhneme bobk. list a nové koření a ponorným mixérem rozmixujeme. A je hotovo!

TIP:
Přidejte rýži , těstoviny nebo třeba i kupované sušené smažené palačinkové proužky (Frittaten pancake strips od Land- Leben), na co máte zrovna chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

prada 3. 3. 2009, 11:23
Polívečka je moc dobrá (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)receptík jsem si dala do oblíbených :-)
Lucinka1976 6. 3. 2009, 20:29
@prada Moc mě těší, že Vám zachutnala ;-) :-$ (L)
fialousek 16. 1. 2009, 13:14
Dobrý den! Dnes jsem vyzkoušela vaši polívčičku a byla výborná. Já rajskou moc nemusím, ale tahleta byla super. (jidlo) (jidlo) (jidlo) Děkuji za receptík. Řadím ho mezi oblíbené. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli používáte celozrnnou mouku i třeba na omáčky. Zkoušela jsem použít tuto mouku poprvé a jsem překvapená. (flower) Určitě to vyzkouším i u jiných receptů. (hello) (L) Hana V.
Lucinka1976 16. 1. 2009, 15:29
@fialousek Dobrý den Hanko, tak to jsem moc moc ráda, že Vám chutnala :-) :-) :-) Já jsem zase na rajské a červené všech druhů a chutí (jidlo) a tuhle veřím minim. 1x za týden. Celozrnou mouku používám hlavně do polévek, už jsem dávala i do omáček , ale teď konkrétně si nevzpomenu do jaké, v poslední době tady teď o ně není příliš velký zájem (tím myslím naši "malou vybíravou"). Pokud váháte, zdali to vyzkoušet, tak určitě Vám mohu doporučit ze začátku tu mouku "říznout" běžnou, co používáte- bude to mít jinou barvu a asi i chuť, pak uvidíte, buď si ji oblíbíte nebo ne. Co vím jistě je, že určitě bude zdravější a výživnější (L) Mějte se krásně a zdravě. (flower) (flower) (flower) Lucka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie