(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Sytá rajská polévka se zeleninou- mixovaná
Potřebné ingredience
30g máslo, 1x cibule,1x větší mrkev, asi 3cm kolečko středního celeru, 2x 120g rajský protlak ( v poslední době jsem si oblíbila ze Selika), 1x pol. lžíce celozrné mouky pšeničné- jemně mletá, 1x hrst ovesné vločky jemné ( tyhle se vaří jen chvilinku, nebo taky vůbec a hlavně jsou zcela bez slupek, jsou to ty, co se dávají na nabobtnání do jogurtů apod.), 1,5 l vody, 2x bobkový list, 8 kuliček nového koření, půl lžičky basalky, špetka tymiánu, trocha polévkového koření-nemusí být, a když tak bez glutamanu (Alnatura, Solčanka...), sůl, cukr, černý pepř.
Postup přípravy
Na másle zesklovatíme pokrájenou cibulku, přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem, lehce osmahneme, zasypeme moukou, promícháme, podlejeme trochou vody, zamícháme a dolejeme zbytek vody a vaříme. Přidáme bobk. list, nové koření, polévkové koření a vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci vaření přidáme vločky a rajský protlak. Dochutíme dle potřeby- cukr, sůl a pro dospěláky třeba pepř ( ten stačí na talíři). Vytáhneme bobk. list a nové koření a ponorným mixérem rozmixujeme. A je hotovo!
TIP:
Přidejte rýži , těstoviny nebo třeba i kupované sušené smažené palačinkové proužky (Frittaten pancake strips od Land- Leben), na co máte zrovna chuť!
TIP:
Přidejte rýži , těstoviny nebo třeba i kupované sušené smažené palačinkové proužky (Frittaten pancake strips od Land- Leben), na co máte zrovna chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
prada
(upraveno)
3. 3. 2009, 11:23
Polívečka je moc dobrá receptík jsem si dala do oblíbených
Lucinka1976
(upraveno)
6. 3. 2009, 20:29
@prada
Moc mě těší, že Vám zachutnala
fialousek
(upraveno)
16. 1. 2009, 13:14
Dobrý den! Dnes jsem vyzkoušela vaši polívčičku a byla výborná. Já rajskou moc nemusím, ale tahleta byla super. Děkuji za receptík. Řadím ho mezi oblíbené. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli používáte celozrnnou mouku i třeba na omáčky. Zkoušela jsem použít tuto mouku poprvé a jsem překvapená. Určitě to vyzkouším i u jiných receptů. Hana V.
Lucinka1976
(upraveno)
16. 1. 2009, 15:29
@fialousek
Dobrý den Hanko, tak to jsem moc moc ráda, že Vám chutnala Já jsem zase na rajské a červené všech druhů a chutí a tuhle veřím minim. 1x za týden. Celozrnou mouku používám hlavně do polévek, už jsem dávala i do omáček , ale teď konkrétně si nevzpomenu do jaké, v poslední době tady teď o ně není příliš velký zájem (tím myslím naši "malou vybíravou"). Pokud váháte, zdali to vyzkoušet, tak určitě Vám mohu doporučit ze začátku tu mouku "říznout" běžnou, co používáte- bude to mít jinou barvu a asi i chuť, pak uvidíte, buď si ji oblíbíte nebo ne. Co vím jistě je, že určitě bude zdravější a výživnější Mějte se krásně a zdravě. Lucka