Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

TRADIČNÍ BÍLÝ DOMACÍ CHLÉB, podobný toustovému chlebíku

0.0
TRADIČNÍ BÍLÝ DOMACÍ CHLÉB, podobný toustovému chlebíku

Potřebné ingredience

350ml pitné vody, 1lžíce octa, 600 g pšeničné mouky hladké výražkové ( používám hladkou ), 1 lžička cukru, 1 1/2lžičky soli, 1 lžička kmínu, 20g čerstvého pekařského droždí ( půl kostky ) nebo 3,5 g sušeného droždí ( dala jsem 1 lžičku ) v receptu není žádný olej, ale ja jsem tam přidala trošku olivového oleje, nechám to na každém zda přidá nebo ne

Postup přípravy

Suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny. Vložíme do pekárny a zapneme program 1- základní basic, hmotnost bochníku 0,9.Po upečení chlebík vyklopíme, dáme na mřížku a zabalíme do utěrky.
OBMĚNY: vykynuté těsto můžeme potřít bílkem a posypat sezamovými semínky.
Na zkoušku můžeme část bílé mouky nahradit celozrnou. Bochník se určitě povede a bude
zdravější.
Chlebík má po upečení křupavou kurčičku.
Já jsem asi cca. 10min. před dopečením chleba potřela vršek olejem, aby byla křupavější kurčička.

řez chlebíkem

krásně se nám povedl :) dnes jsem z něj dělala topinky v topinkovači a to byla bašta moc jsme si pochutnali :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vevercak78 10. 2. 2010, 10:33
(Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie