(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
TRADIČNÍ BÍLÝ DOMACÍ CHLÉB, podobný toustovému chlebíku
Potřebné ingredience
350ml pitné vody, 1lžíce octa, 600 g pšeničné mouky hladké výražkové ( používám hladkou ), 1 lžička cukru, 1 1/2lžičky soli, 1 lžička kmínu, 20g čerstvého pekařského droždí ( půl kostky ) nebo 3,5 g sušeného droždí ( dala jsem 1 lžičku ) v receptu není žádný olej, ale ja jsem tam přidala trošku olivového oleje, nechám to na každém zda přidá nebo ne
Postup přípravy
Suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny. Vložíme do pekárny a zapneme program 1- základní basic, hmotnost bochníku 0,9.Po upečení chlebík vyklopíme, dáme na mřížku a zabalíme do utěrky.
OBMĚNY: vykynuté těsto můžeme potřít bílkem a posypat sezamovými semínky.
Na zkoušku můžeme část bílé mouky nahradit celozrnou. Bochník se určitě povede a bude
zdravější.
Chlebík má po upečení křupavou kurčičku.
Já jsem asi cca. 10min. před dopečením chleba potřela vršek olejem, aby byla křupavější kurčička.
OBMĚNY: vykynuté těsto můžeme potřít bílkem a posypat sezamovými semínky.
Na zkoušku můžeme část bílé mouky nahradit celozrnou. Bochník se určitě povede a bude
zdravější.
Chlebík má po upečení křupavou kurčičku.
Já jsem asi cca. 10min. před dopečením chleba potřela vršek olejem, aby byla křupavější kurčička.
řez chlebíkem
krásně se nám povedl :) dnes jsem z něj dělala topinky v topinkovači a to byla bašta moc jsme si pochutnali :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vevercak78
(upraveno)
10. 2. 2010, 10:33