(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Chléb s netradičním kváskem
Potřebné ingredience
Na kvásek: 42g droždí, 2 lžičky cukru, 250g chlebové žitné mouky, 750g vlažné vody
Na chléb: 135g promíchaného kvásku, 50g oleje, 340g studené vody, 200g pšeničné celozrnné mouky, 80g žitné chlebové mouky, 340g hladké mouky pšeničné, 2 lžičky soli, kmín, semínka podle chuti
Recept jsem našla na dobré recepty.cz
Postup přípravy
Kvásek: Do mísy s víkem rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme vlažnou vodou a vmícháme metlou mouku, přikryjeme víkem a dáme na 12 hodin do tepla kynout (do peřin), po vykynutí promícháme a uložíme do lednice. Je lepší dělat kvásek z poloviční dávky, po 7 pečeních se má kvásek vylít.
Chléb: suroviny nandáme do nádoby podle receptu, program základní, kůrka jakou chcete a máte rádi.
Dnes jsem dělala poprvé, tak ještě nevím jak chutná.
Chléb: suroviny nandáme do nádoby podle receptu, program základní, kůrka jakou chcete a máte rádi.
Dnes jsem dělala poprvé, tak ještě nevím jak chutná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
borufkajana
(upraveno)
3. 3. 2009, 17:05
Chlebík je výborný budu péct častěji.
Cokcila
(upraveno)
4. 3. 2009, 7:40
@borufkajana
Cokcila
(upraveno)
3. 3. 2009, 5:47
Milé pekařinky, včera jsem vytáhla po 14 dnech kvásek z lednice, promíchala a upekla chleba, ani kvásku, ani chlebu nic nebylo, takže je zbytečné jej likvidovat.
borufkajana
(upraveno)
2. 3. 2009, 12:54
Už se mi peče! Dám vědět jak chutnal a děkuji.
Cokcila
(upraveno)
3. 3. 2009, 5:45
@borufkajana
těším se, dejte vědět
hanys77
(upraveno)
27. 2. 2009, 10:51
Vypadá pěkně Petruš, ale zajímalo by mě, jestli i dobře chutnal
Cokcila
(upraveno)
2. 3. 2009, 7:15
@hanys77
Vypadá dobře a je i moc dobrý. Ten kvásek jsem se naučila používat i do ostatních chlebů, dávám tak 100 g kvásku na malý chleba a o něco méně tekutiny.
hanys77
(upraveno)
2. 3. 2009, 10:54
@Cokcila
Díky, ukládám a určitě vyzkouším
Cokcila
(upraveno)
3. 3. 2009, 5:45
@hanys77