Jahodové srdíčko
Potřebné ingredience
na těsto:3 vejce, 7,5 dkg cukr moučka, 7,5 dkg hladká mouka, 1 lžíce kakaa, 4 dkg rozpuštěného másla
na náplň: jedna smetana ke šlehání
na zdobení: džem a jahodový kompot (nebo čerstvé jahody, když jsou)
Postup přípravy
Pečte na 180 stupňů asi 20 minut. Po upečení vyjměte korpus z formy a nechte zcela vychladnout.
Po vychladnutí si ušlehejte šlehačku nejlépe se ztužovačem a rozkrojte korpus v polovině. Spodní polovinu pomažte džemem, na to namažte půlku šlehačky a na šlehačku rozložte jahody (pokud jsou větší, tak je rozkrájejte). Přikryjte to druhou půlkou korpusu, na ní dejte zbylou šlehačku a nazdobte jahodama dle libosti.
Dortíček je vynikající, jen se po něm zaprášilo:-) A můžou pomáhat i děti.
Do misky, kterou můžete dát do vodní lázně, dejte 3 vejce a cukr. V horké vodní lázni šlehejte metlama, dokud se nevytvoří krásně bohatá pěna. (nabyde to opravdu hodně, vytrvejte min. 5 minut)
Poté přes síto prosijte mouku, kakao a přilijte rozpuštěné máslo. Opatrně vše promíchejte ...
vše promíchat, aby to zhnědlo...
nalijte do formy srdce (nebo i jiné, samozřejmě) - formu je nejlepší po stranách vymastit a na dno dát pečící papír.
Pečte na 180 stupňů asi 20 minut. Po upečení vyjměte korpus z formy a nechte zcela vychladnout.
Nechat vychladnout, ušlehat šlehačku a nazdobit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé