Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Dušená kapusta s uzeným masem a brambory dle M. D. Rettigové

0.0
Dušená kapusta s uzeným masem a brambory dle M. D. Rettigové

Potřebné ingredience

40 dkg uzeného tučného masa, 1 cibule, 1 pórek, sůl, 1 kapusta, 3-4 dkg sádla, 3 dkg cibule, pepř, ½ kg brambor

Postup přípravy

Recept z webu royalmenu.cz. Moc nám chutnalo a nepatří mezi notoricky známé, takže předávám dál.

Ve vařící, lehce osolené vodě, uvaříme tučnější uzené maso s jednou cibulkou a pórkem do měkka. Uvařené maso nakrájíme na drobné kostečky, 1 větší kapustu zbavíme vrchních tuhých listů i košťálu, nakrájíme ji na nudličky, dáme do hrnce, nalijeme na ni dvě naběračky vařící osolené vody a necháme na okraji plotny pod pokličkou asi 5 minut spařiti. Pak ji scedíme. Na kastrolek dáme sádlo, drobně sekanou cibulku, necháme ji lehce zežloutnouti, přidáme k ní spařenou odcezenou kapustu, špetku pepře, osolíme a dusíme do měkka. Když se kapusta dodělává, přidáme k ní nakrájené uzené, ½ kg vařených, loupaných na drobné kostky nakrájených bramborů a necháme společně ještě 10 minut podusiti. Vyklopíme na horkou mísu a neseme na stůl.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bylinka1 11. 2. 2009, 23:11
Dnes jsem kapustičku dělala-úplně poprvé (i jedla :-$) a musím pochválit (Y) (Y) (Y).Jen jsem ji teda spařila větším množstvím vody a nakonec jsem ještě lehce zahustila jíškou.Děkuji za recepisek (hello)
channah 17. 2. 2009, 19:32
@Bylinka1 Díky. (F)Jsem ráda, že Vám chutnalo. Kapusta je dobrá, ale nějak se na ni zapomíná. :'(Možná díky školním vývařovnám. Ale klasika s bramborovým knedlíkem a vepřovými výpečky je taky výborná.
Bylinka1 27. 3. 2009, 20:22
@channah (hello)Zdravím Hanko.Potěším Vás-mám na zítra zase hlávku kapusty,tak jsem musela opět vyhledat Váš vynikající recept (jidlo)!!!Už se těším na zítřejší oběd (L)
channah 28. 3. 2009, 11:14
@Bylinka1 Tak přeji dobrou chuť. Mě tento recept taky lépe vyhovuje než ten, na který jsme zvyklí ze školních jídelen a hromadných vývařoven ;-) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie