(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Kváskový chléb pečený v troubě-NÁŠ VYSNĚNÝ
![Kváskový chléb pečený v troubě-NÁŠ VYSNĚNÝ](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/090111/18/j35416.jpg)
Potřebné ingredience
350 ml žitného kvasu, 200ml vody, 350 g hladké mouky, 75 g špaldové mouky, 75 g mouky celozrnné pšeničné, 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 1 lžička kmínu, 1 lžíce olivového oleje , 1 odměrka(lžička) suš.droždí
Postup přípravy
Do pekárny dám nejprve kvas, vodu a olej. Přidám mouky a do jednotlivých rohů dám sůl, cukr, kmín a doprostřed do mouky droždí. Nastavím program základní č.1.Před posledním kynutím( na mé pekárně asi 1:43) těsto vytáhnu, poválím a vytvořím šišku. Protože zatím nevlastním ošatku dala jsem chléb vykynout do olejem vymazané oválné ohnivzdorné mísy. Po vykynutí jsem jej opatrně sesunula na plech s pečícím papírem, díky oleji to šlo celkem snadno. Doprostřed jsem udělala vařečkou dírku aby potom nepopraskal. Ještě jsem nechala asi půl hodiny dokynout a šup do trouby. Pekla jsem nejprve asi 10minut při 200°C a pak asi 35 minut při 160°C. Propečený chléb při poklepání zní dutě. V troubě jsem měla kastrolek s vodou.Během pečení potírám mírně osolenou vodu.
Upečený chléb balím do mírně vlhké utěrky a nechávám vychladnout na mřížce. Vlhká utěrka proto , aby kůrka trochu změkla. Kdo má rád křupavou balit nemusí.
Tento chléb je výborný, střída vypadá jako u kupovaného chleba. Nedrobí se. Je vláčný.
Dlouho jsem zkoušela a experimentovala , ale tento chléb je TEN NÁŠ VYSNĚNÝ.
Vyzkoušejte a snad budete spokojeni.
Žitný kvas je podle receptu č.98 na Dámě.cz
Ještě přidávám poznatek. Jedli jsme ho 4 dny a naprosto skvělý. Kupovaný se na druhý den drobí, ale tento vůbec.
Upečený chléb balím do mírně vlhké utěrky a nechávám vychladnout na mřížce. Vlhká utěrka proto , aby kůrka trochu změkla. Kdo má rád křupavou balit nemusí.
Tento chléb je výborný, střída vypadá jako u kupovaného chleba. Nedrobí se. Je vláčný.
Dlouho jsem zkoušela a experimentovala , ale tento chléb je TEN NÁŠ VYSNĚNÝ.
Vyzkoušejte a snad budete spokojeni.
Žitný kvas je podle receptu č.98 na Dámě.cz
Ještě přidávám poznatek. Jedli jsme ho 4 dny a naprosto skvělý. Kupovaný se na druhý den drobí, ale tento vůbec.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090111/18/k40142.jpg)
takhle vypadá řez
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090111/18/k40539.jpg)
Další chlebík, je trochu nižžší, bylo řidší těsto.
Potíraný slaným mlékem. Myslím že je to lepší než vodou, zdá se že to míň tmavne.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090111/18/k41150.jpg)
Tak další pokus
- je zvláštní nejsou úplně stejné ,ani vzhledem ani strukturou. Ale chuť je zachovaná.Ještě je co zdokonalovat. A přitom ten první byl nejlepší. To už tak asi bývá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080207/21/b110647-1202417263.jpg)
kukki
(upraveno)
1. 10. 2011, 21:00
Mockrát děkuji za úžasný recept. Pekla jsem už mnoho chlebíků, ale tenhle je opravdu vysněný! Zamilovali jsme si ho.
Je to bašta! Děkujeme
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/081022/10/b24939-1224665366.jpg)
Holy50
(upraveno)
26. 1. 2009, 18:22
tak věruš, už jsem pekla asi 3x a vždy super chlebíček, opravdu měkký (i ty čtyři dny), kůra je taky měkká a chlebík je opradu mooooc chutný
takže díky za receptík
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080308/22/b109229-1205010222.jpg)
veruska9
(upraveno)
29. 1. 2009, 18:38
@Holy50
Jsem ráda , že vám chutná a daří se. U nás stále favorit.
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/20/b5007-1191607406.jpg)
Petra10
(upraveno)
13. 1. 2009, 15:00
dobrý den,můžete mi dát recept na ten kvas?nebo odkaz?moc moc děkuji
![(K)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/13.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/081022/10/b24939-1224665366.jpg)
Holy50
(upraveno)
15. 1. 2009, 14:19
@Petra10
http://vareni.dama.cz/recept.php?d=3483
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080308/22/b109229-1205010222.jpg)
veruska9
(upraveno)
13. 1. 2009, 21:55
@Petra10
Nevím jestli už není pozdě, ale je to i v receptu. Kvas je podle receptu č.98 na Dáma.cz . Tak mrkněte tam , já bych to asi popsat nedovedla. Je tam i pod receptem diskuze kde se ještě lecos dozvíte. Tak ať se vám podaří.
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140320/15/b11713-1395326346.jpg)
Myšule
(upraveno)
12. 1. 2009, 6:41
Věrko,mám dotaz
Jak se Vám povedla ta krásná lesklá kůrka
Taky peču kváskový,podle receptu z MB,ale kůrku mám suchou,i když po upečení potřu vodou,a navíc moučnou,protože na chlebu zůstává mouka z ošatky.Když tam dám mouky míň,nejde mi pak vyklepnout
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![:-S](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/8.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080308/22/b109229-1205010222.jpg)
veruska9
(upraveno)
12. 1. 2009, 9:34
@Myšule
Já ho potírám hned po prvním zapečení( asi 10 minut) a pak ještě několikrát. Já tam měla mouky jen trošku -nemám ošatku, ale myslím že to nevadí. Řekla bych že to chce hodně potírat a ta mouka se smyje. Uvidím až pořídím ošatku. Potírala jsem určitě nejmíň 5krát.
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130312/06/b132137-1363066725.jpg)
s-arka
(upraveno)
12. 1. 2009, 6:29
Věrko, moc děkuji za inspiraci
Pokusím se vyrobit chlebík podle vašeho receptu, jen nevím zda úspěšně zvládnu ten základ-žitný kvas
Kdyžtak k vám zajdu pro radu
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080308/22/b109229-1205010222.jpg)
veruska9
(upraveno)
12. 1. 2009, 9:40
@s-arka
Určitě jej zvládnete. Kdybych věděla že je to tak snadné udělala bych si ho už dávno. Opravdu na tom nic není. Zkuste č.98 z Dámy.cz je to tam krásně popsané a dlouhá diskuze pod receptem.
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)