(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Pomerančové řezy
Potřebné ingredience
4 vejce,4 lžíce cukru krystal,2 lžíce oleje,1 lžička prášku do pečiva,14 až 16 lžic polohrubé mouky
1/2 pomeranče (sladký, středně velký)
NÁPLŇ:
1 a půl sladkého středně velkého pomeranče,1 šlehačka ke šlehání (2dl),2 lžíce krystalového cukru (nebo i více),1 želatinový ztužovač dr. OETKER za studen
Postup přípravy
Žloutky s cukrem ušlehat,přidat mouku s práškem do pečiva, olej a drobně rozsekaný pomeranč i se šťávou.Nakonec vmíchat tuhý sníh z bílků,natřít na pečící papír a péct v předehřáté troubě na 200 C 12 - 15 min.Upečené těsto nechat vychladnout,odlepit od papíru.Ušlehat šlehačku s cukrem, ztužovač si rozdělat podle návodu a smíchat s ušlehanou šlehačkou, nakonec přidat na kousky nakrájený pomeranč.(Vyteklou šťávu jsem tam nedala.) Ochutnejte a když tak doslaďte.
Těsto překrojit na půlku. Na jednu namazat náplň, přiklopit druhou půlkou a přitlačit.Nechat do druhého den z lednice.Při podávání trochu posypat moučkovým cukrem.
Těsto překrojit na půlku. Na jednu namazat náplň, přiklopit druhou půlkou a přitlačit.Nechat do druhého den z lednice.Při podávání trochu posypat moučkovým cukrem.
*******
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé