Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

oblíbená čína naší rodiny

0.0
oblíbená čína naší rodiny

Potřebné ingredience

jaké koliv maso,já tedy nejradši vepř. kýtu. tak tedy: maso-podle počtu strávníků, 1/2 porku,1 čevená kapie, 3 str.česneku,grilovací koření,1 lžička kari,1 lž. provensálského koření,sojová om. pikantní-může být i normální a pálivá ml. paprika,olej,solamyl.sůl,vodu,
Když jí dělám i pro holku,vynechávám vše pálivé,kromě čeneku.Nebo jí trochu odendám před uplným dochucením.

Postup přípravy

maso si nakrájíme na nudličky,osolíme,přidáme pál.papriku a promícháme se solamylem,tak aby se maso na sebe moc nelepilo.Na pánvi si rozpálíme hodně oleje (lepší friťák,ale já ho nemám) a maso na něm do zlatova opečeme.Pozor,olej opravdu hodně rozpálit,aby se maso nelepilo.Po usmažení maso vyndaváme na cedník,nebo ubrousek aby okapal olej.Nedávám smažit nikdy vše maso najednou,vždy po částech. Po usmažení všeho masa,slejeme zbytek oleje do sklenice a do pánve dáme osmahnout červenou papriku,část na drobno krájeného čeneku a nalijeme k tomu sojovou om. ( tak čtvrt z té lahvičky).Poté vložíme maso a dochutíme vším kořením co jsme si připravili. Maso díky tomu solamylu šťávu zahustí.Podle potřeby dolijeme vodu-záleží s čím podáváme) a podle potřeby dochutíme,solí,sojovkou,česnekem,pál. paprikou.Prostě aby to mělo říz a přidáme tak 5 min. před koncem dušení porek na silnější proužky společně ještě podusíme
Podáváme buď s rýží nebo s hranolkama,americkýma bramborama
Rada na závěr: když je jídlo přesolené,stačí přidat slupky z 1 cibule a jídlo s tím chvíli vařit.Opravdu to funguje uplně na všem,mám to ozkoušené

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

v.e.r.o.n.i.k.a27 6. 12. 2009, 16:59
Vynikající dobrota. (Y) (Y) (Y) (Y)Zrovna jsme dojedli a měli v plánu jít s malou na procházku.A ten můj se svalil na gauč a usnul.Tak dobře se najedl. (clamp)Opravdu dobrůtka,dávám si do oblíbených.Díky za recept. :-) (Y)
kebulka 4. 10. 2010, 11:55
@v.e.r.o.n.i.k.a27 ,-) ,-) díky (L) (L) (L)
nevedalova 6. 11. 2007, 17:04
tak jsem tuhle mňamku dnes zkusila. moc oceňuji fakt, že se nemusí tahle čína nakládat přes noc. Takže dnes jsme dostali chuť a během chvilky jsme měli výtečnou večeři. Děkujeme za tip (pl)a za suprovní mňamku :-p
kebulka 12. 11. 2007, 23:14
@nevedalova Jé tak to jsem ráda Jani že vám chutnalo. (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie