(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Opravdu delikatesní langoše
Potřebné ingredience
1kg hladké mouky , 2 vejce, 4 dcl vlažného mléka, 1 zarovnaná polévková lžíce soli, 1 vrchovatá polévková lžíce moučkového cukru, 2 dcl zakysané smetany (kelímek), 50 g droždí, olej na smažení
česnek,sůl, tvrdý nastrouhaný sýr
Postup přípravy
Uděláme kvásek z mléka, cukru a droždí. Do mísy odvážíme mouku, vmícháme lžíci soli, přidáme vejce, kysanou smetanu a kvásek. Vypracujeme těsto.
Těsto dobře zaděláme mikrotenovou fólií a dáme ho do ledničky (tam může být i 4 dny). Po 2 hodinách z těsta mastnýma rukama (ať se nezalepíte) vyformujeme bochníčky (cca 20 - dle velikosti), které necháme chvíli ještě vykynout (cca 10 - 15 minut). Z každého bochánku vytvarujeme placku, kterou hned smažíme v rozpáleném oleji.
Hotové langoše potíráme česnekem rozetřeným se solí a rozmíchaným s troškou vody. Potřené langoše můžeme posypat nastrouhaným sýrem, potřít tatarkou, kečupem - jak má kdo rád.
Těsto dobře zaděláme mikrotenovou fólií a dáme ho do ledničky (tam může být i 4 dny). Po 2 hodinách z těsta mastnýma rukama (ať se nezalepíte) vyformujeme bochníčky (cca 20 - dle velikosti), které necháme chvíli ještě vykynout (cca 10 - 15 minut). Z každého bochánku vytvarujeme placku, kterou hned smažíme v rozpáleném oleji.
Hotové langoše potíráme česnekem rozetřeným se solí a rozmíchaným s troškou vody. Potřené langoše můžeme posypat nastrouhaným sýrem, potřít tatarkou, kečupem - jak má kdo rád.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andol
(upraveno)
7. 3. 2009, 10:02
, už jdu na ně , máme langoše rádi tak zkusím tyhle díky za receptík
nahlásit
Flegča
(upraveno)
18. 1. 2009, 21:04
Jéééé, přesně tyhle langoše znám a všem opravdu doporučuji - JSOU VÝBORNÉ!!!!!
nahlásit