Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Opravdu delikatesní langoše

0.0
Opravdu delikatesní langoše

Potřebné ingredience

1kg hladké mouky , 2 vejce, 4 dcl vlažného mléka, 1 zarovnaná polévková lžíce soli, 1 vrchovatá polévková lžíce moučkového cukru, 2 dcl zakysané smetany (kelímek), 50 g droždí, olej na smažení
česnek,sůl, tvrdý nastrouhaný sýr

Postup přípravy

Uděláme kvásek z mléka, cukru a droždí. Do mísy odvážíme mouku, vmícháme lžíci soli, přidáme vejce, kysanou smetanu a kvásek. Vypracujeme těsto.
Těsto dobře zaděláme mikrotenovou fólií a dáme ho do ledničky (tam může být i 4 dny). Po 2 hodinách z těsta mastnýma rukama (ať se nezalepíte) vyformujeme bochníčky (cca 20 - dle velikosti), které necháme chvíli ještě vykynout (cca 10 - 15 minut). Z každého bochánku vytvarujeme placku, kterou hned smažíme v rozpáleném oleji.
Hotové langoše potíráme česnekem rozetřeným se solí a rozmíchaným s troškou vody. Potřené langoše můžeme posypat nastrouhaným sýrem, potřít tatarkou, kečupem - jak má kdo rád.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andol 7. 3. 2009, 10:02
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic), už jdu na ně , máme langoše rádi tak zkusím tyhle díky za receptík (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Flegča 18. 1. 2009, 21:04
Jéééé, přesně tyhle langoše znám (clamp) (clamp) a všem opravdu doporučuji (Y) (Y) - JSOU VÝBORNÉ!!!!! (Y) (Y) (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie