VYNIKAJÍCÍ PERNÍKOVÉ AUSBURSKÉ ŘEZY(JEDNODUCHÉ! )-postup na válení a mramor.polevu
![VYNIKAJÍCÍ PERNÍKOVÉ AUSBURSKÉ ŘEZY(JEDNODUCHÉ! )-postup na válení a mramor.polevu](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/090110/21/j35355.jpg)
Potřebné ingredience
Ingredience:
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu
150g moučkového cukru(75+75)
1/2bal. vanilkového cukru
1/2 bal. vanilkového pudingu
1-2 žloutky
2 bílky
2 pol. lžíce rozpuštěného másla nebo margarínu
Těsto:
400 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
1 žloutek
250 g másla nebo margarínu
3 polévkové lžíce kakaa
3 polévkové lžíce mléka
1 balíček kypřícího prášku do perníku,
Bíla čokoládová poleva, 1/2 čokolády na vaření
Postup přípravy
Jeikož těsto má v sobě kakao a je tmavé, tak jsem namísto prášku do pečiva, dala prášek do perníku.
Tvarohovou náplň mám z 1/2 dávky, tedy 250 g tvarohu a úplně to tak stačí, protože suroviny jsou akorát rozdělené tak, že můžete vychutnat každou složku, když je tam ještě tvaroh navíc, tak už je to moc tvarohové a přebíjí to ty ostatní chutě...
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
1) Já si nejprve našlehala bílky (2) s poloviční dávkou moučkového cukru (75g), abych nemusela umývat metly, protože kdybych to udělala obráceně, ze žloutků nemohu jít s neumytými do bílků, neušlehali by se...
2) Poté žloutek (1) dobře vymícháme s polovinou cukru (75g) a vanilkovým cukrem(1/2), přidáme tvaroh (250g), vanilkový puding(1/2) a rozpuštěné máslo(2 lžíce). Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a druhé poloviny cukru.
TĚSTO:
V další míse si uděláme těsto:
Mouku (400g) promícháme s kypřícím práškem do perníku (1), přidáme máslo (250g) (rozpusila jsem ho)nebo margarín, moučkový cukr (150g), kakao(3 lžíce), žloutek a mléko(3 lžíce)a vypracujeme těsto.
Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu.
(Já rozvaluji na silikonové podložce, která má i centimetr a tak si změřím průměr pekáče a vím přesně, jak široce to mám vyválet)
Takže nejprve vyválím jednu polovinu, POTOM VYCHYTÁVKA! vezmu si pečící papír z pekáče, přiložím ho na těsto a jen otočím----těsto se nepotrhá a zůstane tam kde má---dám do pekáče na to napatlám tvarohovou náplň a jdu opět vyválet druhou polovinu---tu po vyválení jen vyklopím na náplň.
Kdo válí na vále tak opatrně přenese první díl těsta na vymazaný a moukou vysypaný plech(nebo vystlaný peč.pap.) a rovnoměrně potře tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň položí druhý díl těsta a dá do vyhřáté trouby péct. (180°C; 20 - 25 minut)
POLEVA:
Na mírně teplé řezy naliji bílou polevu ze sáčku,(kterou mám rozehřátou) rozetřu a ještě na teplou nastrouhám tak 1/2 čokolády na vaření, pokud chci mít ten mramorový vzor, tak vezmu špejli a dělám v polevě kliky háky jak chci a to je vše-nezbývá než popřát "dobrou chuť!
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090110/21/k40068.jpg)
Když rozetřu bílou polevu, nastrouhám na( ještě teplou polevu) čokoládu, pokud bych chtěla, aby to zůstalo takto,jak je to na fotce, nastrouhala bych na vychladlou...ale já pokračuji:-)
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090110/21/k40069.jpg)
Tady je vidět po levé a pravé straně, jak se vytváří vzor špejlí, prostředek je nechán jen nastrouhaný...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090110/21/k40070.jpg)
poleva ze shora
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090110/21/k40071.jpg)
na řezu
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090110/21/k40072.jpg)
Na řezu,ale bez mramorového vzoru, jen nastrouhané....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120109/07/b61731-1326092201.jpg)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(C)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/27.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100928/14/b78825-1285677506.jpg)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)