PUNČOVÝ s postupem
Potřebné ingredience
2xpiškotové korpusy každý ze 7vajec,(7 vajec,25 dkg polohr.mouka,25 dkg cukr krupice.Z bílků vyšleháme tuhý sníh zašleháme žloutky,cukr a nakonec polohr mouku.Upečeme v ráfku.Ráfek mám o velikosti 24x34 cm. Cukrový rozvar:asi 75dkg cukru svařený s 600ml vody,barvivo,rum,punčové aroma,marmeláda,poleva:1želatina,2dcl voda,1 lžíce medu,2 lžíce rozpuštěného ztuž.tuku,rum,mouč.cukr podle potřeby-vše vyšlehat -recept je tady z mmb jako domácí fondant na potahování dortů jen jsem ho udělala řidší),čokoláda.
Postup přípravy
2 korpusy:1 proříznut na1/2 pomazán marmeládou.1půlka vrácena do ráfku.2korpus nakrájen na pruhy.
Vlažný rozvar s rumem a aroma rozděleno na1/2 jedna obarvena žlutou druhá červenou barvou.Pruhy dobře namáčeny lehce vyždímány.
Namočené pruhy skládáme do ráfku na střídačku.
Pruhy naskládány.Ještě pocákano rumem.
Přiklopeno druhou půlkou pomazaného korpusu.
Dobře zatížíme a dáme do lednice,nejlépe přes noc.
Celý dort pomažeme zase marmeládou-nejlepší je rybízová(kyselejší)
Polito polevou a přestříkáno čokoládou.
Nakrájeno na řezy.Lze udělat i kulatý,nebo polít čokoládou(mám v receptech).Dobrou chuť!!!!!!
Další várka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé