(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
***BUCHTY S POVIDLAMA***
Potřebné ingredience
Dávka na menší pekáček (12 buchet):
500g hladké mouky, půl sáčku sušeného droždí (nebo 20g čerstvého), 50g krupicového cukru, 150ml vlažného mléka, 1 vejce, 50g másla, půl lžičky soli, povidla
Postup přípravy
Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme droždí, lžíci cukru a asi polovinu vlahého mléka. Necháme vzejít kvásek. Poté do mísy přidáme zbylý cukr, mléko, vejce, vlahé rozpuštěné máslo a špetku soli a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí si těsto rozdělíme na 12 stejných dílů, které naplníme povidly. Vyskládáme na vymaštěný pekáček, potřeme rozpuštěným máslem a necháme ještě tak 20 min. znovu vykynout. Poté pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut. Dobrou chuť ;o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evula.U
(upraveno)
16. 1. 2017, 17:22
I tyhle buchticky jsou krasne
lenule11111
(upraveno)
16. 1. 2017, 17:16
Musím vyzkoušet!
jarunnka
(upraveno)
26. 1. 2010, 12:27
Tak jsem taky pekla,poprvé krásně naskočily ale byly jak beton,pekla jsem po druhé ,protože fakt vypadají krásně,říkám si to by bylo aby nebylo.No už s těstem jsem mohla zabíjet .Já a kvasnice to prostě nejde dohromady Nebo že bych se nechala zlákat dotřetice .
Luníček
(upraveno)
18. 3. 2009, 13:32
vypadají úžasně. Za chvilku jdeme nakupovat, tak si koupíme tvařůžek a jdeme na to. už se my sbíhají sliny.
Lu.kikina
(upraveno)
15. 3. 2009, 12:10
Ted jsem je vytáhla z trouby.Vypadají nádherně Snad budou i výborně chutnat.Děkují za receptík
jennyska
(upraveno)
31. 1. 2009, 17:30
Vypadají úžasně! Hned si půjdu koupit suroviny a uděláme si je! Jen se chci zeptat,můžu to udělat ze dvou dávek?U nás je to hned pryč.Jelikož jsou všichni na sladké!!!
Peti78
(upraveno)
17. 1. 2009, 18:53
Všem děkuji za pochvalu a jsem moc ráda, že Vám buchty chutnají! my je taky nejraději ještě teplé, ale ta žáha potom ...Šárko, když už mám buchty na pekáčku a potírám je máslem, potřu je pořádně i ze stran, pak jdou hezky od sebe, držím pěsti!
Šášula
(upraveno)
16. 1. 2009, 10:55
Dobrý den.Jak to děláte,že vám jdou buchty pěkně odlepit od sebe po upečení?mě nikdy nejdou-vždycky se me potrhají
tomtyna
(upraveno)
31. 1. 2009, 20:36
@Šášula
Dobrý den Šárko odpovídám za pani Lenku ,Šárko ja jsem je taky včera dělala a když vám buchty nejdou odlepit já jsem jsi dala na plech olej a namáčela jsem je do toho oleje a oni se vám neslepí až je budete příště dělat tak je skuste a uvydíte jesli vám to pude . Mirka
tomtyna
(upraveno)
31. 1. 2009, 20:37
Dobrý den Petro včera jsem u dělala vaše BUCHTY S POVIDLAMA sice mi trochu vytekly povidla ale jsou vynikající pro ti vám vy je máte nádherné a nadýchané
ircat
(upraveno)
14. 1. 2009, 8:11
Vcera jsem buchty upekla a mely jenom jednu chybu - hned zmizely Byly opravdu mekoucke, nadychane, proste SUPER.
kapaja
(upraveno)
13. 1. 2009, 18:37
Nááádherné, ukázkové Hned bych je zbaštila
Eva 333
(upraveno)
13. 1. 2009, 18:33
dnes som vyskúšala http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1618363 , vynikajúúúúúúúúce ale aj tak nám bude zlé , pretože ich jeme ešte horúce , také sú skveléééééééééééé
OLUŠ
(upraveno)
11. 1. 2009, 11:05
nádhera
simipimi
(upraveno)
10. 1. 2009, 19:31
jako z pohadky o Honzovy krasny
Peti78
(upraveno)
10. 1. 2009, 19:21
Ilonko, děkuji normálního droždí dejte cca 20g ... tak ať se povedou!
Dandulee
(upraveno)
10. 1. 2009, 18:21
Vypadají krásně .Brzy vyzkouším Jen se zeptám kdybych použila normální droždí tak kolik?