(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
krkovička na smetaně s bramborem
Potřebné ingredience
500 gr libové krkovičky
1 kg brambor
sůl, pepř
1 kelímek smetany na šlehání
Postup přípravy
krkovičku opláchneme, naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáčku.
Na maso naskládáme vrstvu oloupaných a na plátky pokrájených brambor, osolíme a zalijeme smetanou.
Podle velikosti pekáče klidně dáme i 1,5 - 2 kelímky - smetanou nešetříme, záleží na ní zdar celého díla :)
Dáme péct dokud maso i brambory nejsou měkké.
Je to mňam mňam, naše nejoblíbenější dobrota :)
Lze použít i vepřové kotlety, ty jsou ale pro děti tuhé a jsou "suché" i když do původního receptu patřily.
Krkovička je prostě šťavnatá a měkká :) Lze použít i kuřecí, či krůtí maso.
Dobou chuť přeje Míla
Na maso naskládáme vrstvu oloupaných a na plátky pokrájených brambor, osolíme a zalijeme smetanou.
Podle velikosti pekáče klidně dáme i 1,5 - 2 kelímky - smetanou nešetříme, záleží na ní zdar celého díla :)
Dáme péct dokud maso i brambory nejsou měkké.
Je to mňam mňam, naše nejoblíbenější dobrota :)
Lze použít i vepřové kotlety, ty jsou ale pro děti tuhé a jsou "suché" i když do původního receptu patřily.
Krkovička je prostě šťavnatá a měkká :) Lze použít i kuřecí, či krůtí maso.
Dobou chuť přeje Míla
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé