(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Bůčková roláda
Potřebné ingredience
NA MASO : mletý bůček 750g, 1 vejce, solamyl 2lžíce, 1( 200g) šlehačka, sůl
NÁPLŇ : 5 vajec, kyselé okurky, cibule, nakrájený salám 200g ( třeba godhaj)
Postup přípravy
Mletý bůček, šlehačku, vejce, solamyl a sůl - vše spolu pořádně promícháme a necháme uležet v ledničce do druhého dne.
Druhý den maso rozválíme na placku (cca 1cm) na MOKRÉ! utěrce. Placku pokryjeme plátky salámu, na salám dáme usmažená vejce na cibulce a okurky( můžete přidat sterilovanou papriku) . Srolovat, pořádně uhladit a na vymazaný pekáč dáme péct.
Pečeme prvně na mírném stupni asi 175 - 20 min. (aby roláda nepraskla) a pak přidáme na 210 stupňů, za častého podlévání pečeme do hněda.
Podáváme s bramborovým salátem a nebo studenou na chleba.
DOBROU CHUŤ !
Druhý den maso rozválíme na placku (cca 1cm) na MOKRÉ! utěrce. Placku pokryjeme plátky salámu, na salám dáme usmažená vejce na cibulce a okurky( můžete přidat sterilovanou papriku) . Srolovat, pořádně uhladit a na vymazaný pekáč dáme péct.
Pečeme prvně na mírném stupni asi 175 - 20 min. (aby roláda nepraskla) a pak přidáme na 210 stupňů, za častého podlévání pečeme do hněda.
Podáváme s bramborovým salátem a nebo studenou na chleba.
DOBROU CHUŤ !
Ingredience na maso
Ingredience na náplň
Smíchaná masová směs - necháme přes noc uležet
Rozválená a naplněná roláda, před srolováním
Roláda před upečením
A HOTOVO
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jaruš53
(upraveno)
20. 1. 2007, 21:45
Janičko, receptík vypadá super, ale já Vám poradím ještě místo mokré utěrky velký mikrotenový sáček, který rozpůlíme a srolujete to taky super a pak ho jenom vyhodím a nemusím prát utěrku. Jinak jste šikulka.
bubík4
(upraveno)
20. 1. 2007, 21:38
Vypadá to úžasně Manželova maminka dělá bůčkovou taky, ale ne z mletého masa a je to bomba. Tohle musí být taky dobrůtka. Vyzkouším