Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Bůčková roláda

0.0
Bůčková roláda

Potřebné ingredience

NA MASO : mletý bůček 750g, 1 vejce, solamyl 2lžíce, 1( 200g) šlehačka, sůl


NÁPLŇ : 5 vajec, kyselé okurky, cibule, nakrájený salám 200g ( třeba godhaj)

Postup přípravy

Mletý bůček, šlehačku, vejce, solamyl a sůl - vše spolu pořádně promícháme a necháme uležet v ledničce do druhého dne.
Druhý den maso rozválíme na placku (cca 1cm) na MOKRÉ! utěrce. Placku pokryjeme plátky salámu, na salám dáme usmažená vejce na cibulce a okurky( můžete přidat sterilovanou papriku) . Srolovat, pořádně uhladit a na vymazaný pekáč dáme péct.
Pečeme prvně na mírném stupni asi 175 - 20 min. (aby roláda nepraskla) a pak přidáme na 210 stupňů, za častého podlévání pečeme do hněda.
Podáváme s bramborovým salátem a nebo studenou na chleba.
DOBROU CHUŤ !

Ingredience na maso

Ingredience na náplň

Smíchaná masová směs - necháme přes noc uležet

Rozválená a naplněná roláda, před srolováním

Roláda před upečením

A HOTOVO

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jaruš53 20. 1. 2007, 21:45
Janičko, receptík vypadá super, ale já Vám poradím ještě místo mokré utěrky velký mikrotenový sáček, který rozpůlíme a srolujete to taky super a pak ho jenom vyhodím a nemusím prát utěrku. Jinak jste šikulka. (Y) (Y) (Y)
bubík4 20. 1. 2007, 21:38
Vypadá to úžasně (Y) Manželova maminka dělá bůčkovou taky, ale ne z mletého masa a je to bomba. Tohle musí být taky dobrůtka. Vyzkouším ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie