(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
EXPRES SVÍČKOVÁ
Potřebné ingredience
Seznam ingrediencí:
1 kg libového hovězího masa vcelku
4 ks větší mrkve
3 ks petržele ( pastiňák)
1 ks středně velkého celeru
1 lžíce koření "Divočina"
1-2 lístky bobkového listu
1 kelímek smetany
dle potřeby voda
1 lžička soli
Postup přípravy
Očištěné a omyté maso vložíme do papiňáku, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu ( lze nahradit mraženou "směsí pod svíčkovou"), přidáme koření, sůl, zalijeme vodou - ale jen tolik, aby bylo maso akorát potopené. Potom papiňák uzavřeme a vařime, dokud není maso měkké. Potom maso vyjmeme, odstraníme bobkový list a vývar s kořenovou zeleninou rozmixujeme ponorným mixérem. Dle potřeby přilijeme Smetanu. Maso necháme zchladnout ( lépe se krájí) a potom přidáme do omáčky a prohřejeme.
Pokud si říkáte - kde je mouka na zahuštění " ????
Opravdu není třeba - po rozmixování zeleniny je omáčka dost atečně hustá :)
Dobrou chuť
Míla
Pokud si říkáte - kde je mouka na zahuštění " ????
Opravdu není třeba - po rozmixování zeleniny je omáčka dost atečně hustá :)
Dobrou chuť
Míla
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé