PIZZETE-malé pravé italské pizzy - SKVĚLÉ POHOŠTĚNÍ PRO NÁVŠTĚVU - foto postup
Potřebné ingredience
Těsto: 500 g hladké mouky, 30 g droždí, 1 lžíce oleje, 1 velká brambora, sůl
Náplň: uvedena v textu
Postup přípravy
SKVĚLÉ na tom je to, že můžete každý kus pizzete naplnit jinou náplní (co má kdo rád), což u velké pizzy moc není možné....
POSTUP: Droždí rozmělníte v trošce teplé vody, smícháme s moukou, olejem, špetkou solí a s vařenou prolisovanou bramborou. Těsto pořádně propracujete a necháte alespoň hodinu odpočinout ( jde zadělat i v pekárně).
Poté vyválíte placky max. 1 cm silné a velké jako koláče (já mám na fotce trošku větší).
Placky pokladete na vymaštěný plech a ve vyhřáté troubě je, potřené trochou oleje, předpečete.
AŹ PŘIJDOU HOSTÉ, potřete předpečené pizzety směsí podušené cibule a rajčat, kořeněnou oregánem a nejrůzněji doplníte: sýrem mozzarella, ementál, moravský pokrájený bochník), šunkou či salámem, pokrájenými a lehce podušenými žampiony, sardelkami, olivami, nebo jejich vzájemnými kombinacemi a dáte do trouby na 10 minut zapéci, asi tak na 180-200 st.
Další variace si můžete vymýšlet sami-jako náplň lze s úspěchem použít i podušený pórek, jako sýr je vhodná i niva.
(Místo čerstvých rajčat lze použít i rajčata mrazená, případně i rajský protlak. Sardelky můžete-vzhledem k jejich ceně-nahradit sardelovou pastou. Místo parmezánu můžete použít na Slovensku výráběný sýr juko.)
1. Zaděláme si těsto, pokud děláme těsto v pekárně, neprve dáme tekuté suroviny. Těsto necháme odpočinout 1 hodinu.
Vyválíme si placky max. 1 cm široké a veliké asi jako koláče (na fotce mám větší)
Placky dáme na vymaštěný plech a potřeme olejem. Pokud to bude pro návštěvu, která má teprve příjít a chceme to mít připravený, aby to bylo rychle hotové, tak si placky předpečeme. Až návštěva přijde, dáme už jen náplň a zapečeme.Pokud to pečeme rovnou k jídlu, naklademe náplň,takovou jakou si sami zvolíme....(možnosti v textu)
dáme náplň (uvedena v textu) a dáme zapéct.
Hotovo, upečeno, zbývá už jen zbaštit! Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé