(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Pětiminutová roláda (lze použít i jako korpus na čokoládový dort)
Potřebné ingredience
5 žloutků, 10dkg cukru, 5 bílků, 2 polévkové lžíce kakaa, máslo na vymazání, mouka na vysypání nebo olej ve spreji EASY COOK
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme kakao a sníh dotuha ušlehaný z bílků. Vše lehce promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný alobal, který jsme vložili na plech. (Při použití oleje ve spreji není nutno vysypávat.) Pečeme zprudka 5 minut. Když vyjde pára, zabalíme do ruličky. Vychlazené plníme čímkoliv. Já tedy nejraději Krémovou náplní od Dr.Oetkera. Potřu s ní i roládu zvenku a když je do ní přidané i máslo, tak pytlíkem se zdobící hubičkou ozdobím. Při servírování je vynikající, když se položí řezem na talířek , dám na něj kompotovanou broskev a zdobím šlehačkou.
Po nakrojení vypadá takto.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vojtula
(upraveno)
9. 1. 2009, 14:15
to musím zkusit
channah
(upraveno)
9. 1. 2009, 14:11
Skutečně je to bez mouky, proto to může i má dcerka, která má celiakii. A je to nadýchané jako pěna. Všem vždycky moc chutná.
havmar
(upraveno)
9. 1. 2009, 13:47
Tam se nedává vůbec žádná mouka??? Martina