Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 45 návštěvníků)

Opilé řezy

0.0
Opilé řezy

Potřebné ingredience

Na těsto: 200g cukru moučky, 4 vejce, 10 lžic horké vody, 10 lžic oleje, 1/2 prášku do pečiva, 200 g polohrubé mouky. Dále: 750 ml mléka, 3 banánové pudinky, 1 tvaroh, 3 kysané smetany, moučkový cukr, 3 lžíce kakaa, piškoty (asi 2 sáčky), marmeláda, rum.

Postup přípravy

Uděláme si piškotové těsto-klasicky-šlehat žloutky s cukrem, postupně přilévat po lžících vařící vodu, olej, mouku s práškem, nakonec zamíchat ušlehaný sníh. Upečeme na hlubokém plechu do růžova-já peču v el. troubě při 180°C. Než nám piškot vychladne, připravíme krém-pudingy uvaříme v mléce, po vychlazení šleháme s tvarohem, smetanami, kakaem a cukrem-toho podle chuti, ale asi 200 g. Nic se nestane, když dáme tvarohy dva-krému je více a je o malinko zdravější. :-) Já šlehám v mixéru, je to rychlé a nedělají se z pudingu hrudky. Když máme piškot studený, potřeme ho lehce marmeládou-čím kyselejší, tím lepší...na to polovinu krému, hustě poukládáme piškoty máčené v rumu, druhou vrstvu krému a posypat strouhanou čokoládou (nebo něčím jiným). Pozor-je třeba nechat dost dlouho ztuhnout v lednici přikryté alobalem (aby krém nahoře neokoral) minimálně přes noc. Dobrou chuť! :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

elismikado 31. 10. 2009, 15:57
Řezy vpadaj skvěle |:o) |:o) a uřčitě tak i chutnaj :-) jdu je vytvořit... (hello) Mirka
Kiwiček 25. 2. 2009, 11:56
(Y) (Y) (Y) moc děkuji za super recept ,návštěva mi s ním hned odešla tak si tisknu znovu a náš taťka ,který buchty nejí si večer sám ;-) :-) ukrojil a celý kousek snědl |:o) (L) fakt druhý den nemá chybu (clamp)
aero-orion 17. 1. 2009, 20:14
Znám, znám dělám trošku jinak,ale jsou mnam (F) (F) (F) (L)
luciene1 17. 1. 2009, 20:10
Teda vypadá to skvěle (Y) Ráno běžím do tesca a budu péct :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie