(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
KUŘE PO KANADSKU
Potřebné ingredience
Kuře(buď celé,ale naporcované) nebo kuřecí stehna,1 nakrájená cibule,1/2hrnku kečupu,1/2hrnku vody,1/2másla(nebo Hery),1lžíce voršestru,1lžice octa,1lžíce citr.šťávy,1/2lžice pepře,1/2lžice pál.papriky(nebo chili),2stroužky česneku,1masox,10dkg špeku na kostičky,sůl
Postup přípravy
Tento recept se původně jmenuje "Králík po Kanadsku",ale já si ho přejmenovala,králík se těžko shání a je poměrně drahý ,kuřecí je přeci jenom dostupnější.
Stehna nebo kousky kuřete osolíme a vložíme do pekáče.
Na kamnech rozpustíme máslo nebo Heru,přidáme cibuli a postupně všechny ingredience mimo soli,tuto směs krátce povaříme a nalijeme na připravené kuře.Dáme přiklopené péct do trouby,pokud chcete mít více sosu nemusíte potom odklápět a pokud chcete aby se více odpařilo a vypeklo,nechte ke konci odklopené.
Příloha-rýže,brambory nebo hranolky,ale i chleba.
Upozornění!!!- je to trochu více mastnější,já už ingredience přidávám podle oka.Pokud chcete,dejte si méně másla ,vody i kečupu (podle toho jak ho máte rádi).
No uvidíte,každý má rád něco jiného.....
Stehna nebo kousky kuřete osolíme a vložíme do pekáče.
Na kamnech rozpustíme máslo nebo Heru,přidáme cibuli a postupně všechny ingredience mimo soli,tuto směs krátce povaříme a nalijeme na připravené kuře.Dáme přiklopené péct do trouby,pokud chcete mít více sosu nemusíte potom odklápět a pokud chcete aby se více odpařilo a vypeklo,nechte ke konci odklopené.
Příloha-rýže,brambory nebo hranolky,ale i chleba.
Upozornění!!!- je to trochu více mastnější,já už ingredience přidávám podle oka.Pokud chcete,dejte si méně másla ,vody i kečupu (podle toho jak ho máte rádi).
No uvidíte,každý má rád něco jiného.....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Dada34
(upraveno)
10. 1. 2009, 18:55
Tak jsme to měli dneska k pozdnímu obědu. Chutově výborné
, jen to bylo docela dost mastné
, nevím jestli jsem to přehnala, ale dávala jsem to přesně podle receptu
Dáda




nahlásit

mada05
(upraveno)
11. 1. 2009, 13:21
@Dada34
Jejda,tak to mě mrzí.U nás je to oblíbené jídlo,ale je fakt že už to dělám podle oka a dávám méně másla.Dopíši to do nějakým způsobem do receptu.Ale jsem ráda že jste to vyzkoušela.
Renča


nahlásit

Dada34
(upraveno)
11. 1. 2009, 22:06
@mada05
Vážně je to dobré, ale asi to chce vážně jen kousek, protože je tam ještě slanina a také něco pustí, ale jinak chválím
. Jak jste psala, že je to původně na králíka, tak ten je přece jenom sušší. Hezký večer




nahlásit

mada05
(upraveno)
12. 1. 2009, 20:40
@Dada34
Jsem opravdu ráda že vám to chutnalo.Je fakt,že čím déle recept děláte,upravujete si ho postupně podle sebe,aby vyhovoval tak jak potřebujete.Člověk to vychytá a pak je spokojen.Přeji dobrou chuť,pokud tento receptík ještě někdy budete dělat.Krásný večer.




nahlásit