(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Pletené domácí housky podle časopisu Knihovnička recepty
Potřebné ingredience
500g hladké nebo polohrubé mouky, 1 sáček droždí, 1 vejce, 60g změklého másla, špetka soli, 250ml mléka
1 vejce na potření a na posypání sůl, mák, kmín....atd.
Postup přípravy
Veškeré suroviny jsem dala do DP, zapla program těsto a čekala :-) Pak jsem udělala pletýnky, opět nechala asi 30 min kynout. Pak potřela vejcem a posypala.
Housky jsou jemné a dobré. Já dělala z hladké mouky. Jen bych příště nedala špetku soli, ale lžičku.
Peče se při 190°C 15-20min. na pečícím papíru
Housky jsou jemné a dobré. Já dělala z hladké mouky. Jen bych příště nedala špetku soli, ale lžičku.
Peče se při 190°C 15-20min. na pečícím papíru
přichystáno na zadělání copánků a pletení
upleteno, namazáno a posypáno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
evina76
(upraveno)
15. 1. 2009, 8:59
Také jsem dělala, jsou super, dala jsem polohrubou mouku a jsou lepší než z hladké, soli 1 lžičku.Eva
jidav
(upraveno)
12. 1. 2009, 20:16
Dobrý večer, já jsem dnes recept taky zkoušela a musím s vámi ve všem souhlasit, jsou super ale té soli to chce opravdu podstatně více! zítra vložím foto! Jitka
vojda
(upraveno)
14. 1. 2009, 12:19
@jidav
Jitko, jsem ráda, že vám chutnaly. Kamarádka je dělala z polohrubé mouky a prý byly ještě lepší. Takže je z ní vyzkouším zítra. Na fotečku se těším
tchyna
(upraveno)
12. 1. 2009, 15:10
Jano,taky jsem je včera zkoušela a jsou super
vojda
(upraveno)
12. 1. 2009, 16:39
@tchyna
A zkuste ještě briošky...nebudete litovat!Recept vložila VěraK ID 109229