Bábovka trochu jinak,aneb bábovka mnoha chutí!!
Potřebné ingredience
těsto: 250 ml mléka, 1 vejce, 100 g rozpuštěného másla nebo hery, 150 g krupicového cukru, špetka soli, 600 g polohrubé mouky, 30 g čerstvých kvasnic
náplň: tvarohová, maková, ořechová, povidla, marmeláda, nutella, pudink,... libovolná, jak kdo má rád!
Na tuto jsem použila - povidla,tvaroh (ochucený vanilk. cukrem) a nutellu
Postup přípravy
Po vykynutí těsta oddělujeme lžící kousky.
Každý kousek zploštíme, dáme na něj lžičku náplně a zabalíme. Čím více druhů náplně použijeme, tím bude bábovka zajímavější.
Jednotlivé "buchty" skládáme do vymazané bábovkové formy a necháme ještě 20 minut kynout.
Já skládala postupně,abych se pokusila rozhodit náplně tak,že po rozkrojení bude v jednom kousku od každé něco!Vyšlo to tak napůl :o))
Povrch bábovky potřeme mlékem a vložíme ji do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 60 minut.
Pokud povrch bábovky rychle tmavne,potřeme ještě mlékem (můžeme i vícekrát) a přikryjeme ji alobalem.
Mě nakonec praskla,protože jsem při zabalování pospíchala .... ale i tak byla mňamózní!!!
Myslím,že lepší než silikonová forma by byla klasická pevná!!
Po rozkrojení se u nás moc dlouho neohřála!!
Zbytek jsme dojedli ozdobený šlehačkou a čokoládou,k odpolední kávičce!!
Čerpáno z netu!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé