(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Jahodový narozeninový dort
Potřebné ingredience
Korpus:
4 žloutky
20 dkg cukru
1dcl oleje...ušleháme
20dkg hl. mouky s 1 práškem do pečiva
1dcl vlažného mléka
sníh z bílků......
Uvařený 1 pudink z 500ml mléka a 1 sáčku puding.prášku
Postup přípravy
Uděláme vanilkový pudink a necháme vystydnout.
Smícháme vejce, cukr a olej, ušleháme. Poté přilejeme trochu mléka a přidáváme mouku s kypřícím práškem...vše řádně promícháme a poté vmícháme bílkový sníh. Až bude vše řádně spojené, vmícháme ještě vychladlý pudink.
Pečeme zhruba při 180stupních.
Krém:
500 ml mléka
2 vanil. pudinky
500g másla
kousek ztuženého tuku
250g moučkového cukru..a případně i lžíce rumu
Uvaříme kaši z pudinkových prášků a mléka a za stálého míchání ji dobře provaříme. Předáme do mixérové mísy a za stálého míchání necháme skoro vychladnout. Vmícháme kousek ztuženého tuku a pak za stálého míchání zašleháme máslo pokojové teploty a nakonec přišleháme cukr. Pro barevnost zle zašlehat ovoce, kterým budeme dort zdobit nebo použít ochucený pudink. Vychladlý korpus rozkrojíme, naplníme náplní, přiklopíme a celý omažeme zbylo náplní,ozdobíme a můžeme přelít želatinou...DOBROU CHUŤ!!!
Smícháme vejce, cukr a olej, ušleháme. Poté přilejeme trochu mléka a přidáváme mouku s kypřícím práškem...vše řádně promícháme a poté vmícháme bílkový sníh. Až bude vše řádně spojené, vmícháme ještě vychladlý pudink.
Pečeme zhruba při 180stupních.
Krém:
500 ml mléka
2 vanil. pudinky
500g másla
kousek ztuženého tuku
250g moučkového cukru..a případně i lžíce rumu
Uvaříme kaši z pudinkových prášků a mléka a za stálého míchání ji dobře provaříme. Předáme do mixérové mísy a za stálého míchání necháme skoro vychladnout. Vmícháme kousek ztuženého tuku a pak za stálého míchání zašleháme máslo pokojové teploty a nakonec přišleháme cukr. Pro barevnost zle zašlehat ovoce, kterým budeme dort zdobit nebo použít ochucený pudink. Vychladlý korpus rozkrojíme, naplníme náplní, přiklopíme a celý omažeme zbylo náplní,ozdobíme a můžeme přelít želatinou...DOBROU CHUŤ!!!
Další varianta...
Ještě bez želatiny....jahody, rybíz a malé zdobící berušky
Právě nalitá želatina....hihi, je to improvizace, neměla jsem alobal, tak pomohl papír
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zdee
(upraveno)
15. 2. 2009, 18:01
včera jsem se o něj pokoušela, vypadá nádherně , ale někde se stala chyba , těsto se mi nechtělo upéct, po vytažení a rozkrojení jsem zjistila, že není uprostřed dodělané, tak jsem dala dopéct, ale stejně pak bylo takové nějaké gumové, zkusila jsem i tak dort dodělat, ale dnes už si na něm pochutnávají slepičky krém a jahody jsem tedy zachránila, takže zítra s tím natřu alespň nějakou buchtu dělala jsem v normální dortové formě, myslím, že by stačila i poloviční dávka a možná by to bylo i lepší....
pelda77
(upraveno)
8. 1. 2009, 20:47
Jé,tak na tento mám ohromnou chuť
MoniqueD
(upraveno)
12. 1. 2009, 18:40
@pelda77
Děkuji, určitě zkuste, je to dobrota....
Caryfucka
(upraveno)
8. 1. 2009, 12:49
Krásný dortík a určitě stráááášně dobrý, už si dávám do oblíbených. Děkuji za receptík a postup!
MoniqueD
(upraveno)
12. 1. 2009, 18:41
@Caryfucka
Jé, vy jste milá..děkuji...nám moc chutnal a ten piškot dělám i k jiným dortům nebo buchtám, je totiž výtečný......jen tak s ovocem a tvarohovým krémem s kakaem, uričitě zkuste!!!
ulic
(upraveno)
8. 1. 2009, 11:03
V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA
Zrušený účet
(upraveno)
8. 1. 2009, 9:07
je to krásný dortík!!! Moc hezké jsou i ty berušky a bezva nápad s tím pomocným papírem, super!!!!
MoniqueD
(upraveno)
12. 1. 2009, 15:14
@
To vymyslel vlastně manžel, je to šikula, krásně se to sundalo, žádný problém....
Zrušený účet
(upraveno)
8. 1. 2009, 8:55
Moc krááááááásnýýýýý dort, samá mňamka. A klaním se před každým, kdo je se želatinou kamarád
MoniqueD
(upraveno)
12. 1. 2009, 15:14
@
Děkuji.....dort je moc dobrý...to víte, želatina má sem tam vadu na kráse, ale učím se..hihihi....chce to pár vychytávek...