(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Výborná polévka z čínského zelí
Potřebné ingredience
Čínské zelí, cibule, česnek, voda, sůl, pepř, zeleninový bujón
Postup přípravy
Asi do 1 litru vody si nakrájíme z polovičky čínského zelí košťál na kostičky. Můžou být i měkké lístky, ale ty se dají využít na salát, takže se přikláním k tomu tvrdšímu košťálu. Dále přidáme nakrájenou cibuli a asi 3 stroužky česneku buď na plátky nebo kostičky. Dále osolíme, opepříme. Dáme vařit, do vroucí polévky přidáme bujón a necháme cca 20 minut povařit, dokud čínské zelí nezměkne. Já do této polévky ještě dělám drožďové knedlíčky. Ty se dělají z 1 sáčku sušeného droždí, z jednoho vajíčka, trochu soli a sójové omáčky a mouku (nejlépe celozrnnou) a zamícháme do kaše. Poté je dávám po lžičce do vroucí polévky. Polévku ještě můžete dochutit troškou podravky. Tak dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé