Opilý Isidor
Potřebné ingredience
Rozpis na cca 40 kousků
Těsto:
150g másla
150g cukru
4 vejce
1 lžíce kakaa
70g hrubé mouky
1/4 prášku do pečiva
120g vlašských ořechů
tuk a mouka na plech
1. vrstva:
200ml rumu (ano, to není překlep, opravdu dvě deci, Isidor musí být opravdu opilý)
1 vanilkový cukr
200g vlašských ořechů
150 - 200g cukru
2. vrstva:
4 vejce
1 lžíce kakaa
100g moučkového cukru
250g másla
Poleva:
100g 100% tuku
150g čokolády na vaření
Půlky vlašských ořechů na dozdobení
Postup přípravy
2. Strouhané nebo rozemleté ořechy promícháme s rumem, cukrem a vanilkovým cukrem a tuto směs rovnoměrně natřeme na vychladlý plát těsta.
3. Vejce, kakao a moučkový cukr promícháme a vše utřeme v horké lázni. Necháme vychladnout a vmícháme máslo. Vzniklý krém namažeme na ořechovou vrstvu.
4. Čokoládu rozpustíme s tukem a vymícháme na hladkou polevu, kterou pak nalejeme na krém a necháme ztuhnout. Pak Isidora krájíme na malé kostičky a každou ozdobíme půlkou vlašského ořechu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé