(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kuře na pivu
Potřebné ingredience
Ingredience: 150 g kuřecího masa, 2 dl světlého piva (nejlépe 10° Gambrinus), 3 stroužky česneku, pórek, 2 střední cibule, 6 lžic kečupu, olej, sójová omáčka, worchestrová omáčka, sůl, pepř, grilovací koření
Postup přípravy
Postup přípravy: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření, pokapeme sójovou a worchestrovou omáčkou, to vše řádně promícháme a vložíme do misky. Maso ponoříme do oleje a zakryjeme. Necháme přes noc v lednici. Pak si připravíme pórek na půlkolečka a cibuli nadrobno. Na pánev vylejeme olej z masa a necháme rozehřát. Pak zprudka osmažíme maso, přidáme kečup s utřeným česnekem. Chvilku smažíme. Zalejeme pivem a necháme dusit doměka. Těsně před koncem přidáme pórek a cibuli. Podáváme s rýží nebo s hranolkami a tatarskou omáčkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mohos
(upraveno)
18. 6. 2006, 20:52
Tak jsme si dneska dali tuto směs k obědu... mažel říkal, že mu to chuťově přijde jako buřty na pivu (jen s kuřetem) - ale to je pocta! Ty on moc rád! Dali jsme si s hranolkami, a opravdu moc dobré. (Musím přiznat, že jsem tam ještě oproti receptu přidala kukuřici Bonduelle, protože tu my milujeme a dávám ji skoro všude ). Monika.
I+K
(upraveno)
20. 6. 2006, 9:11
@mohos
Moni, moc mě těší, že jste si pochutnali.. cokoli s pivem ma proste "specifickou" chut recepty jsou variabilni, tak kazdy muze pridat co ma rad.. děkuji za podělení se s názorem.. Iva