Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Zeleninové karbenátky

0.0
Zeleninové karbenátky

Potřebné ingredience

1 kg uvařené zeleniny (kapusta, mrkev, hrašek, jakykoliv mix)
1 větší cibule
2 housky namočené v mléce (ja davam jen strouhanku:-)
50g tuku
2 vejce
2 stroužky česneku
pepř, majoránka, sůl
4 lžíce hladké mouky
strouhanka

Postup přípravy

Uvařenou kapustu(zeleninu) dobře scedíme, vymačkáme, zbavíme silných žeber a umeleme na masovém mlýnku.
V míse promícháme vymačkané housky, nakrájenou cibuli, vejce, koření, česnek utřeny se solí a kapustu. Není-li těsto tuhé, přidáme strouhanku.
Tvoříme karbenátky, které obalujeme v mouce a smažíme na tuku.
Můžeme podávat s bramborovou kaší.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie