(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Zeleninové karbenátky
Potřebné ingredience
1 kg uvařené zeleniny (kapusta, mrkev, hrašek, jakykoliv mix)
1 větší cibule
2 housky namočené v mléce (ja davam jen strouhanku:-)
50g tuku
2 vejce
2 stroužky česneku
pepř, majoránka, sůl
4 lžíce hladké mouky
strouhanka
Postup přípravy
Uvařenou kapustu(zeleninu) dobře scedíme, vymačkáme, zbavíme silných žeber a umeleme na masovém mlýnku.
V míse promícháme vymačkané housky, nakrájenou cibuli, vejce, koření, česnek utřeny se solí a kapustu. Není-li těsto tuhé, přidáme strouhanku.
Tvoříme karbenátky, které obalujeme v mouce a smažíme na tuku.
Můžeme podávat s bramborovou kaší.
V míse promícháme vymačkané housky, nakrájenou cibuli, vejce, koření, česnek utřeny se solí a kapustu. Není-li těsto tuhé, přidáme strouhanku.
Tvoříme karbenátky, které obalujeme v mouce a smažíme na tuku.
Můžeme podávat s bramborovou kaší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé