Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Drožďová pomazánka s vařeným bramborem

0.0
Drožďová pomazánka s vařeným bramborem

Potřebné ingredience

kousek másla, 1 menší cibule, 1 kostka droždí, 2 vejce, 1-2 brambory (vařené), 2 kostky taven.sýr, pomazánkové máslo přírodní 0,5 balení, sůl, pepř

Postup přípravy

viz foto.....

To množství taven.sýra, pomazánkového másla ale i brambor je na vás, na vaši chuti, jak kdo má rád. Někdy dělám ze 3vajec, 2taven, celé pom.máslo a víc brambor a je to taky supr pomazánka. Vyzkoušejte, co poradit že :-)

nastrouhat vařený brambor na jemno (nejmenší slzička na struhadle)

Na másle orestujeme na drobno nakrájenou cibulku

Když cibulka je zlatavá, přidáme kostku droždí, mícháme do rozpuštění....

přidáme vejce a ochutíme soli a pepřem

přidáme tavený sýr a brambor. Na mírném ohni mícháme, aby se sýr roztavil.

Hotovo a přendáme směsku na talíř, kde dochutíme pom. máslem. (nedivte se, že tam je toho moc, já dělala z větší dávky...) Propracujeme vidličkou, popř. dochutíme ještě soli a pepřem.

Hotovo. Dá se jíst i ještě vlažné i studené. Můj syn tuhle pomazánku objevil u babičky a já ji musela začít dělat. Některé děti nemají rády vůni droždí, brambory tohle docela "poberou".....záleží kolik jich tam dáte, nic se nestane když víc.

Tak přeji dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Denisaaa 7. 1. 2009, 14:39
Tak jsem dnes pro změnu zkusila tuhle dobrůtku a je vynikající (Y) Vždy jsem tuhle pomazánku dělala bez brambor. Ale co se mě nestalo když jsem vymíchala droždí s vajíčkem, tak syn že to bude míchat a polovinu ujedl, jenže já ujídala taky, tak už mě na smíchání s bramborem zbyla jen trošička +o( Tak to příště budu muset dělat večír, jenže tady hrozí opět nebezpečí a to jsem já (6)
Dermajetics 7. 1. 2009, 15:13
@Denisaaa :-D :-D :-D Jako bych viděla sebe, taky jsem takováá ;-) Tak ať se příště podaří až do konce a bez uždibnutí :-) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie