(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Obalované vlašské ořechy
Potřebné ingredience
250 g vyloupaných vlašských ořechů, 2 lžičky oleje, 1/2 lžičky soli, 2 polévkové lžíce cukru
Postup přípravy
Čtvrt kila vyloupaných vlašských ořechů se přelije vařící vodou. Nechá se půl hodiny odstát, aby se vytáhla hořskost - voda úplně zbělá. Ořechy se odstředí a nechají se trochu oschnout na utěrce. Na 30 minut se vloží do trouby při 150 stupních, ještě se přidá 15 minut na 120 stupňů. 2 lžičky oleje na vymazání pánve, ve které se opraží ořechy spolu s 1/2 lžičky soli a 2 lžícemi cukru (máme rádi sladké, dala jsem cukru více a přidala jsem i med). Sůl s cukrem zkaramelizují a obalí ořechy.
Raději pražit při nižším výkonu (ne na plné pecky, jinak se to rychle připálí a ořechy k sobě budou přilepené) a promíchávat.
Raději pražit při nižším výkonu (ne na plné pecky, jinak se to rychle připálí a ořechy k sobě budou přilepené) a promíchávat.

a takhle vypadají
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Paluna
(upraveno)
10. 2. 2015, 21:26



nahlásit
Anko
(upraveno)
10. 2. 2015, 17:02
Zkusila jsem a výborné! Lepší než jen opražit, opravdu hořkost zmizí
!


nahlásit