(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Vepřová játra trochu jinak
Potřebné ingredience
Vepřová játra , uzený špek , 1 větší cibule , 2 rajské protlaky , sůl pepř . hladká mouka . sádlo .cukr ,
Postup přípravy
Začneme omáčkou : cibuli a špek nakrájíme na drobno , na sádle usmažíme do červena , přidáme protlaky , opepříme mírně přisolíme a podlijeme vodou tak 2 dcl. Necháváme mírně probublávat občas promícháme .
Na pánvi orestujeme na plátky nakrájená játra , která obalíme v hladké mouce . Tyto orestované játra hned vkládáme do bublající omáčky a během restování promícháváme. Když jsou játra hotová zbytek štávy z orestovaných jater z pánve přilijeme do omáčky .Pokud je omáčka málo hustá mírně zaděláme majzenou , nebo škrobem . Má být sladkokyselá tak mírně přisladíme a dosolíme podle chuti.
Příloha: pouze hranolky.
Je to velice dobré , nenáročné a super mnamka
Foto dodám
Na pánvi orestujeme na plátky nakrájená játra , která obalíme v hladké mouce . Tyto orestované játra hned vkládáme do bublající omáčky a během restování promícháváme. Když jsou játra hotová zbytek štávy z orestovaných jater z pánve přilijeme do omáčky .Pokud je omáčka málo hustá mírně zaděláme majzenou , nebo škrobem . Má být sladkokyselá tak mírně přisladíme a dosolíme podle chuti.
Příloha: pouze hranolky.
Je to velice dobré , nenáročné a super mnamka
Foto dodám
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé