Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Vepřová játra trochu jinak

0.0
Vepřová játra trochu jinak

Potřebné ingredience

Vepřová játra , uzený špek , 1 větší cibule , 2 rajské protlaky , sůl pepř . hladká mouka . sádlo .cukr ,

Postup přípravy

Začneme omáčkou : cibuli a špek nakrájíme na drobno , na sádle usmažíme do červena , přidáme protlaky , opepříme mírně přisolíme a podlijeme vodou tak 2 dcl. Necháváme mírně probublávat občas promícháme .
Na pánvi orestujeme na plátky nakrájená játra , která obalíme v hladké mouce . Tyto orestované játra hned vkládáme do bublající omáčky a během restování promícháváme. Když jsou játra hotová zbytek štávy z orestovaných jater z pánve přilijeme do omáčky .Pokud je omáčka málo hustá mírně zaděláme majzenou , nebo škrobem . Má být sladkokyselá tak mírně přisladíme a dosolíme podle chuti.
Příloha: pouze hranolky.

Je to velice dobré , nenáročné a super mnamka

Foto dodám

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie