(recept
si oblíbilo 111 návštěvníků)
Hovězí guláš

Potřebné ingredience
hovězí přední nebo kližka cibule kmín sladká paprika rajský protlak sůl česnek majoránka sádlo chléb
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso na kostky.
Rozehřejeme sádlo a na něj cibuli. Necháme ji dohněda. Přidáme protlak. Restujeme na tuk. Na to dáme maso. Necháme zatáhnout. Přidáme sladkou papriku. Zarestujeme. Přidáme horkou vodu. Trochu a dusíme. Hlídáme, mícháme, podléváme. Několikrát necháme vysmahnout na tuk. Když je maso měkké, zahustíme chlebem nebo jíškou. Nakonec v ruce rozemneme trochu majoránky a přidáme pro chuť rozmačkaný česnek.
Kdo má rád, může dát i feferonky.
Můžeme i pro chuť přidat skoro ke konci papriku na proužky a rajče........ale nemusí být.
Podáváme s knedlíkem, těstovinama, chlebem.......kdo co má rád a na co máme chuť.
Rozehřejeme sádlo a na něj cibuli. Necháme ji dohněda. Přidáme protlak. Restujeme na tuk. Na to dáme maso. Necháme zatáhnout. Přidáme sladkou papriku. Zarestujeme. Přidáme horkou vodu. Trochu a dusíme. Hlídáme, mícháme, podléváme. Několikrát necháme vysmahnout na tuk. Když je maso měkké, zahustíme chlebem nebo jíškou. Nakonec v ruce rozemneme trochu majoránky a přidáme pro chuť rozmačkaný česnek.
Kdo má rád, může dát i feferonky.
Můžeme i pro chuť přidat skoro ke konci papriku na proužky a rajče........ale nemusí být.
Podáváme s knedlíkem, těstovinama, chlebem.......kdo co má rád a na co máme chuť.

Nakrájené maso

Rajský protlak

Základ cibule a orestujeme protlak

Dáme restovat maso

Lehce podlijeme a dusíme

Maso je měkké, zahustíme a dochutíme.....

Varianta s knedlíkem

Ještě jedna
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
12. 6. 2014, 14:22


nahlásit

aleša
(upraveno)
11. 6. 2014, 18:28
Jani, děkuji za super recept
Od doby kdy jsem na něj narazila jiný gulášek nedělám a všichni si doma mlaskáme





nahlásit

lidare
(upraveno)
15. 4. 2011, 20:34






nahlásit

bubík4
(upraveno)
16. 10. 2011, 8:54
@lidare
Dneska ho jdu dělat k obědu, díky



nahlásit
Archeoložka
(upraveno)
12. 4. 2011, 14:00
Opavdu nemá chybu
akorát pojídam
super moc moc












nahlásit

bubík4
(upraveno)
15. 4. 2011, 20:32
@Archeoložka
Děkuju moc, jsem ráda, že chutnal



nahlásit

Kordulka
(upraveno)
9. 12. 2009, 19:53




nahlásit

bubík4
(upraveno)
9. 12. 2009, 20:08
@Kordulka
Teda tak to mě opravdu moc moc těší, díky








nahlásit

Martina 11
(upraveno)
19. 6. 2009, 10:53





nahlásit

bubík4
(upraveno)
19. 6. 2009, 11:24
@Martina 11
Tak ať vám chutná



nahlásit

jilly
(upraveno)
4. 6. 2009, 10:20
dobry den, myslite, ze mozem miesto hoveziho pouzit veprove maso? od tehotenstva hovezi nemuzu ani citit

nahlásit

bubík4
(upraveno)
4. 6. 2009, 18:59
@jilly
můžete....mám v receptech i vepřový guláš....mrkněte

nahlásit

rennee
(upraveno)
7. 2. 2009, 14:02
Jani, dneska jsem se zas pustila do Vašeho guláše!! Ten nemá chybu
, lepší jsem nejedla!


nahlásit

bubík4
(upraveno)
8. 2. 2009, 21:23
@rennee
RENČO, MOCKRÁT DĚKUJU ZA TAKOVOU POCHVALU
JSEM RÁDA, ŽE VÁM CHUTNÁ








nahlásit

berunka
(upraveno)
7. 2. 2009, 12:20
Jani můžu to dát do papináku..., bojím se že by mi to nezměklo ..za jak dlouho to tak změkne děkuji moc

nahlásit

Kordulka
(upraveno)
9. 12. 2009, 17:38
@berunka
za 1/2-3/4 hodiny , dle stáří krávy
nahlásit

bubík4
(upraveno)
15. 1. 2013, 19:55
@Kordulka



nahlásit

bubík4
(upraveno)
7. 2. 2009, 12:54
@berunka
s papiňákem nekamarádím, tak neporadím
záleží na mase....za hodinku za hodinku a půl...... Jana



nahlásit
lenadv
(upraveno)
14. 12. 2008, 9:30
Rajský protlak momentálně nemám, myslíte, že by tam místo něho mohlo být trochu kečupu?

nahlásit

bubík4
(upraveno)
14. 12. 2008, 9:34
@lenadv
TO NEMÁM VYZKOUŠENÝ......TEN PROTLAK JE KYSELEJŠÍ A JE TO JINÝ JAK KEČUP, TAK NEVÍM
OPRAVDU JSEM TO NEZKOUŠELA, TO BYCH TAM RADĚJI NEDÁVALA NIC ASI NEBO SKÁKLA DO KRÁMU
HEZKÝ DEN





nahlásit
lenadv
(upraveno)
14. 12. 2008, 9:45
@bubík4
Tak to já radši skočím do toho obchůdku. Děkuji. Pak dám vědět, jak chutnalo
nahlásit

bubík4
(upraveno)
14. 12. 2008, 11:41
@lenadv
dobrou chuť, snad bude chutnat


nahlásit

fialka 75
(upraveno)
12. 12. 2008, 13:02
Tak paní Jano, guláš dovařen a se synem jsme jej zrovna poobědvali ... to jste měla vidět, jak to do syna, který má nejraději na jídlo vzduch, letělo
dojedl, odsunul prázdný talíř a ještě s plnou pusou řekl, že: " toto bylo nejlepší jídlo, jaké kdy jedl "
Já také guláš moc nemusím, ale na tomto jsem si šmákla dobře, a jsem zvědavá na manžela, ten guláše móóóc rád, tuším, že bude mrouskat blahem
a to zahuštění chlebem je úžasný, úplně jiná chuť, než klasická jíška
Jen jedna technická pozn. pro mně - dala jsem asi moc velkou plechovku protlaku a tak jsem jeho výraznější chuť trochu potlačila cukrem v závěru ... příště dám jen malou plechovku, já měla jen ty mega





nahlásit

bubík4
(upraveno)
12. 12. 2008, 13:17
@fialka 75
JE ŽIVĚ SI TO PŘEDSTAVUJU, TO JE BROUČEK
ZÁLEŽÍ KOLIK MÁTE MASA, DÁVÁM TEN MALÝ PLACATÝ PROTLAK, UDĚLÁ PRÁVĚ SUPER CHUŤ...TEN VELKÝ JE ASI MOC......TEN MALÝ DÁVÁM TAK NA 3/4 KG MASA.......JAK KDY.....DĚLÁM VŠE OD OKA
DÍKY ŽE JSTE NAPSALA A JSEM RÁDA, ŽE JSTE SI POŠMÁKLI A DOUFÁM, ŽE I MANŽEL













nahlásit

fialka 75
(upraveno)
12. 12. 2008, 13:21
@bubík4
masa bylo asi tak toho 3/4kg, ale protlak to byl 140 g a to je asi moc, dám příště ten malý, jako máte vy, to bude pak akorát
Manža bude koštovat až zítra, vařím dopředu, páč zítra jsem ve škole



nahlásit

bubík4
(upraveno)
12. 12. 2008, 13:47
@fialka 75



nahlásit

Sykyna
(upraveno)
2. 10. 2008, 14:26







nahlásit

bubík4
(upraveno)
2. 10. 2008, 14:45
@Sykyna






nahlásit

Sykyna
(upraveno)
14. 6. 2008, 12:11
a opět a zas a znova,prostě bezkonkurenční
právě si pochutnávám až mám boule za ušima





nahlásit

bubík4
(upraveno)
14. 6. 2008, 12:29
@Sykyna
JÁ SE Z TEBE PICNU
DÍKY MOC, MĚJ SE KRÁSNĚ




nahlásit

rennee
(upraveno)
8. 5. 2008, 20:58
výborný guláš, jinak ho už dělat nebudu
, rozhodla jsem se, že testnu všechny Vaše recepty!



nahlásit

bubík4
(upraveno)
8. 5. 2008, 21:01
@rennee
OOOOOO DÍKY ZA TAKOVOU DŮVĚRU
JSEM RÁDA, ŽE GULÁŠ CHUTNAL







nahlásit

Sykyna
(upraveno)
3. 2. 2008, 12:27










nahlásit

bubík4
(upraveno)
3. 2. 2008, 12:42
@Sykyna
TO JSEM MOC RÁDA, MOC JSI MĚ POTĚŠILA
JEN SE CPI, JÁ SE TAKY TEĎ POŘÁD JENOM CPU






nahlásit

mishulka5
(upraveno)
22. 7. 2007, 18:01

nahlásit

bubík4
(upraveno)
22. 7. 2007, 18:47
@mishulka5
DÍKY

nahlásit

iveta.pazderova
(upraveno)
5. 5. 2007, 16:39
Dneska jsem vařila k obědu guláš.Byl výborný
.Manžel si moc pochutnal.
.








nahlásit

bubík4
(upraveno)
5. 5. 2007, 17:12
@iveta.pazderova
Ivčo, tak to mám velkou radost!!!!



nahlásit

bubík4
(upraveno)
22. 2. 2007, 11:36
Ještě fotečky, když jsem ho vařila s knedlíkama.....
nahlásit

jad
(upraveno)
20. 2. 2007, 9:35
Teda ten vypadá nádherně.
Už vím, co budeme mít zítra k obědu


nahlásit

bubík4
(upraveno)
20. 2. 2007, 10:29
@jad
Jani, tak ať se Vám povede a ať chutná!!!


nahlásit