(recept
si oblíbilo 111 návštěvníků)
Hovězí guláš
Potřebné ingredience
hovězí přední nebo kližka cibule kmín sladká paprika rajský protlak sůl česnek majoránka sádlo chléb
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso na kostky.
Rozehřejeme sádlo a na něj cibuli. Necháme ji dohněda. Přidáme protlak. Restujeme na tuk. Na to dáme maso. Necháme zatáhnout. Přidáme sladkou papriku. Zarestujeme. Přidáme horkou vodu. Trochu a dusíme. Hlídáme, mícháme, podléváme. Několikrát necháme vysmahnout na tuk. Když je maso měkké, zahustíme chlebem nebo jíškou. Nakonec v ruce rozemneme trochu majoránky a přidáme pro chuť rozmačkaný česnek.
Kdo má rád, může dát i feferonky.
Můžeme i pro chuť přidat skoro ke konci papriku na proužky a rajče........ale nemusí být.
Podáváme s knedlíkem, těstovinama, chlebem.......kdo co má rád a na co máme chuť.
Rozehřejeme sádlo a na něj cibuli. Necháme ji dohněda. Přidáme protlak. Restujeme na tuk. Na to dáme maso. Necháme zatáhnout. Přidáme sladkou papriku. Zarestujeme. Přidáme horkou vodu. Trochu a dusíme. Hlídáme, mícháme, podléváme. Několikrát necháme vysmahnout na tuk. Když je maso měkké, zahustíme chlebem nebo jíškou. Nakonec v ruce rozemneme trochu majoránky a přidáme pro chuť rozmačkaný česnek.
Kdo má rád, může dát i feferonky.
Můžeme i pro chuť přidat skoro ke konci papriku na proužky a rajče........ale nemusí být.
Podáváme s knedlíkem, těstovinama, chlebem.......kdo co má rád a na co máme chuť.
Nakrájené maso
Rajský protlak
Základ cibule a orestujeme protlak
Dáme restovat maso
Lehce podlijeme a dusíme
Maso je měkké, zahustíme a dochutíme.....
Varianta s knedlíkem
Ještě jedna
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
12. 6. 2014, 14:22
nahlásit
aleša
(upraveno)
11. 6. 2014, 18:28
Jani, děkuji za super recept Od doby kdy jsem na něj narazila jiný gulášek nedělám a všichni si doma mlaskáme
nahlásit
lidare
(upraveno)
15. 4. 2011, 20:34
hned bych si dala vypadá moc jedlý
nahlásit
bubík4
(upraveno)
16. 10. 2011, 8:54
@lidare
Dneska ho jdu dělat k obědu, díky
nahlásit
Archeoložka
(upraveno)
12. 4. 2011, 14:00
Opavdu nemá chybu akorát pojídam super moc moc
nahlásit
bubík4
(upraveno)
15. 4. 2011, 20:32
@Archeoložka
Děkuju moc, jsem ráda, že chutnal
nahlásit
Kordulka
(upraveno)
9. 12. 2009, 19:53
výborný guláš , syn má třetí porci
nahlásit
bubík4
(upraveno)
9. 12. 2009, 20:08
@Kordulka
Teda tak to mě opravdu moc moc těší, díky
nahlásit
Martina 11
(upraveno)
19. 6. 2009, 10:53
jdu ho vařit
nahlásit
bubík4
(upraveno)
19. 6. 2009, 11:24
@Martina 11
Tak ať vám chutná
nahlásit
jilly
(upraveno)
4. 6. 2009, 10:20
dobry den, myslite, ze mozem miesto hoveziho pouzit veprove maso? od tehotenstva hovezi nemuzu ani citit
nahlásit
bubík4
(upraveno)
4. 6. 2009, 18:59
@jilly
můžete....mám v receptech i vepřový guláš....mrkněte
nahlásit
rennee
(upraveno)
7. 2. 2009, 14:02
Jani, dneska jsem se zas pustila do Vašeho guláše!! Ten nemá chybu , lepší jsem nejedla!
nahlásit
bubík4
(upraveno)
8. 2. 2009, 21:23
@rennee
RENČO, MOCKRÁT DĚKUJU ZA TAKOVOU POCHVALU JSEM RÁDA, ŽE VÁM CHUTNÁ
nahlásit
berunka
(upraveno)
7. 2. 2009, 12:20
Jani můžu to dát do papináku..., bojím se že by mi to nezměklo ..za jak dlouho to tak změkne děkuji moc
nahlásit
Kordulka
(upraveno)
9. 12. 2009, 17:38
@berunka
za 1/2-3/4 hodiny , dle stáří krávy
nahlásit
bubík4
(upraveno)
15. 1. 2013, 19:55
@Kordulka
nahlásit
bubík4
(upraveno)
7. 2. 2009, 12:54
@berunka
s papiňákem nekamarádím, tak neporadím záleží na mase....za hodinku za hodinku a půl...... Jana
nahlásit
lenadv
(upraveno)
14. 12. 2008, 9:30
Rajský protlak momentálně nemám, myslíte, že by tam místo něho mohlo být trochu kečupu?
nahlásit
bubík4
(upraveno)
14. 12. 2008, 9:34
@lenadv
TO NEMÁM VYZKOUŠENÝ......TEN PROTLAK JE KYSELEJŠÍ A JE TO JINÝ JAK KEČUP, TAK NEVÍM OPRAVDU JSEM TO NEZKOUŠELA, TO BYCH TAM RADĚJI NEDÁVALA NIC ASI NEBO SKÁKLA DO KRÁMU HEZKÝ DEN
nahlásit
lenadv
(upraveno)
14. 12. 2008, 9:45
@bubík4
Tak to já radši skočím do toho obchůdku. Děkuji. Pak dám vědět, jak chutnalo
nahlásit
bubík4
(upraveno)
14. 12. 2008, 11:41
@lenadv
dobrou chuť, snad bude chutnat
nahlásit
fialka 75
(upraveno)
12. 12. 2008, 13:02
Tak paní Jano, guláš dovařen a se synem jsme jej zrovna poobědvali ... to jste měla vidět, jak to do syna, který má nejraději na jídlo vzduch, letělo dojedl, odsunul prázdný talíř a ještě s plnou pusou řekl, že: " toto bylo nejlepší jídlo, jaké kdy jedl " Já také guláš moc nemusím, ale na tomto jsem si šmákla dobře, a jsem zvědavá na manžela, ten guláše móóóc rád, tuším, že bude mrouskat blahem a to zahuštění chlebem je úžasný, úplně jiná chuť, než klasická jíška Jen jedna technická pozn. pro mně - dala jsem asi moc velkou plechovku protlaku a tak jsem jeho výraznější chuť trochu potlačila cukrem v závěru ... příště dám jen malou plechovku, já měla jen ty mega
nahlásit
bubík4
(upraveno)
12. 12. 2008, 13:17
@fialka 75
JE ŽIVĚ SI TO PŘEDSTAVUJU, TO JE BROUČEK ZÁLEŽÍ KOLIK MÁTE MASA, DÁVÁM TEN MALÝ PLACATÝ PROTLAK, UDĚLÁ PRÁVĚ SUPER CHUŤ...TEN VELKÝ JE ASI MOC......TEN MALÝ DÁVÁM TAK NA 3/4 KG MASA.......JAK KDY.....DĚLÁM VŠE OD OKA DÍKY ŽE JSTE NAPSALA A JSEM RÁDA, ŽE JSTE SI POŠMÁKLI A DOUFÁM, ŽE I MANŽEL
nahlásit
fialka 75
(upraveno)
12. 12. 2008, 13:21
@bubík4
masa bylo asi tak toho 3/4kg, ale protlak to byl 140 g a to je asi moc, dám příště ten malý, jako máte vy, to bude pak akorát Manža bude koštovat až zítra, vařím dopředu, páč zítra jsem ve škole
nahlásit
bubík4
(upraveno)
12. 12. 2008, 13:47
@fialka 75
nahlásit
Sykyna
(upraveno)
2. 10. 2008, 14:26
jdu opět vařit nemůžu jinak
nahlásit
bubík4
(upraveno)
2. 10. 2008, 14:45
@Sykyna
nahlásit
Sykyna
(upraveno)
14. 6. 2008, 12:11
a opět a zas a znova,prostě bezkonkurenční právě si pochutnávám až mám boule za ušima
nahlásit
bubík4
(upraveno)
14. 6. 2008, 12:29
@Sykyna
JÁ SE Z TEBE PICNU DÍKY MOC, MĚJ SE KRÁSNĚ
nahlásit
rennee
(upraveno)
8. 5. 2008, 20:58
výborný guláš, jinak ho už dělat nebudu , rozhodla jsem se, že testnu všechny Vaše recepty!
nahlásit
bubík4
(upraveno)
8. 5. 2008, 21:01
@rennee
OOOOOO DÍKY ZA TAKOVOU DŮVĚRU JSEM RÁDA, ŽE GULÁŠ CHUTNAL
nahlásit
Sykyna
(upraveno)
3. 2. 2008, 12:27
tak právě se cpu a jak sem už řekla,máš nebezpečné recepty Jani,vypadá,že opět sežeru celej kastrol sama fakt vynikajicí,nemá jedinou chybu.
nahlásit
bubík4
(upraveno)
3. 2. 2008, 12:42
@Sykyna
TO JSEM MOC RÁDA, MOC JSI MĚ POTĚŠILA JEN SE CPI, JÁ SE TAKY TEĎ POŘÁD JENOM CPU
nahlásit
mishulka5
(upraveno)
22. 7. 2007, 18:01
nahlásit
bubík4
(upraveno)
22. 7. 2007, 18:47
@mishulka5
DÍKY
nahlásit
iveta.pazderova
(upraveno)
5. 5. 2007, 16:39
Dneska jsem vařila k obědu guláš.Byl výborný .Manžel si moc pochutnal. .
nahlásit
bubík4
(upraveno)
5. 5. 2007, 17:12
@iveta.pazderova
Ivčo, tak to mám velkou radost!!!!
nahlásit
bubík4
(upraveno)
22. 2. 2007, 11:36
Ještě fotečky, když jsem ho vařila s knedlíkama.....
nahlásit
jad
(upraveno)
20. 2. 2007, 9:35
Teda ten vypadá nádherně. Už vím, co budeme mít zítra k obědu
nahlásit
bubík4
(upraveno)
20. 2. 2007, 10:29
@jad
Jani, tak ať se Vám povede a ať chutná!!!
nahlásit