(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Vepřové kotlety s hořčicí
Potřebné ingredience
4 Kotlety
Sůl
Pepř
50ml oleje
3 cibule
1 lžíce rajčatového protlaku
3 stroužky česneku
1 lžíci kremžské hořčice
2 snítky tymiánu
Postup přípravy
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a na krajích nařízneme. Osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
V hluboké pánvi rozpálíme olej a kotlety zprudka opečeme postupně po obou stranách dozlatova. Vyjmeme je a udržujeme teplé.
Cibuli osmahneme ve zbylém výpeku dozlatova. Podlijeme vodou, vmícháme rajský protlak, přidáme snítku tymiánu, vše dobře promícháme a přivedeme k varu.
Kotlety vložíme zpět do pánve, vmícháme utřený česnek, hořčici a vše dusíme při mírné teplotě odkryté asi 20 minut. Na závěr ještě dochutíme solí a pepřem
V hluboké pánvi rozpálíme olej a kotlety zprudka opečeme postupně po obou stranách dozlatova. Vyjmeme je a udržujeme teplé.
Cibuli osmahneme ve zbylém výpeku dozlatova. Podlijeme vodou, vmícháme rajský protlak, přidáme snítku tymiánu, vše dobře promícháme a přivedeme k varu.
Kotlety vložíme zpět do pánve, vmícháme utřený česnek, hořčici a vše dusíme při mírné teplotě odkryté asi 20 minut. Na závěr ještě dochutíme solí a pepřem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé